Connect with us

Revistateo.ro

klaus-iohannis-ziua-constitutiei

Inedit

ZIUA CONSTITUTIEI. Mesajul presedintelui Klaus Iohannis

Pe 8 decembrie se sarbatoreste Ziua Constitutiei Romaniei. Cu aceasta ocazie, presedintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj.

„Cu prilejul acestei zile, incurajez institutiile care vegheaza la respectarea spiritului si literei Constitutiei sa fie mereu la inaltimea rolului lor fundamental pentru democratie!”, a spus seful statului in mesaj, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, marti se implinesc 24 de ani de la referendumul din 8 decembrie 1991, prin care a fost aprobata, cu o majoritate covarsitoare, Constitutia Romaniei, moment care a marcat optiunea fara echivoc a statului si poporului roman pentru un regim de guvernare democratic.

 

„Schimbarile majore generate de noua Lege fundamentala au facut posibila dezvoltarea unei democratii bazate pe statul de drept si pe respectul fata de lege. In acelasi timp, s-au consolidat valorile democratice ale constitutionalismului modern bazat pe trei piloni: protejarea drepturilor si libertatilor fundamentale, diminuarea tentatiei autoritarismului institutional si accentuarea transparentei decizionale in activitatea institutiilor statului…

Citeste in continuare pe Fresh24

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top