Connect with us

Revistateo.ro

copilul-lui-a-murit-dupa-ce-a-mancat-spaghetti

Inedit

”Atentie parinti!” Avertismentul unui tata dupa ce un copil a murit din cauza unei portii de… spaghete

Vacanta unei familii s-a transformat intr-un cosmar dupa ce baietelul lor, in varsta de 7 ani, a murit dupa ce a mancat o banala portie de paste. A suferit un soc anfilactic in urma unei alergii severe si medicii nu au mai putut face nimic.

Doctorii spun ca decesul a fost cauzat de alergia la produse lactate pe care o suferea copilul si de care nu stia nimeni. Parintii baietelului au decis sa-si spuna povestea, pentru a preveni alti parinti in legatura cu reactiile alergice pe care le pot avea copiii lor.

Iata care sunt produsele cu cel mai mare potential alergen, pe care oricine ar trebui sa le stie:

Alunele

Este una dintre cele mai cunoscute si mai comune alergii – are reactii extrem de severe. Specialistii recomanda ca cei mici sa nu consume alune, caci aceste produse duc la deces. Manifestari ale alergiei la alune: urticarie, dermatita, urmate de insuficienta respiratorie si soc anafilactic.

CITESTE SI: Uite cum poti afla ca suferi de ALERGII

CITESTE SI: Ai alergie la soare? Uite cum te poţi trata

Ouale

Chiar daca sunt frecvent consumate, multe persoane prezinta alergii la oua. Simptome: rinita alergica, tuse si dureri de cap.

Daca descoperi sau banuiesti ca suferi de alergie la oua, tine cont ca sunt multe produse care contin ou: maionezele, pastele si chiar unele bauturi. In produsele procesate, denumirile lor sunt: ovalbumin, ovoglobulin, ovomucoid, ovomucin, ovotransferrin, ovovitelia, ovovitelin, globulin, silici albunate, albumin.

Laptele

Aproximativ 5 la suta dintre bebelusii cu varsta de pana la un an sunt alergici la laptele de vaca, de aceea, medicii pediatri recomanda ca acest produs sa fie introdus in alimentatia micutilor dupa 12 luni. Manifestari ale alergiei: insuficienta respiratorie, urticarie si soc anafilactic.

Alergia la lactate nu trebuie confundata cu intoleranta la lactoza, care se manifesta prin indigestie si balonare si nu e la fel de grava precum alergia.

Pestele

Codul, somonul, tonul si sardelele cauzeaza cele mai multe alergii. In general, o persoana alergica la o specie de peste risca sa fie alergica la mai multe specii. Acest tip de alergie se manifesta si cand mancarea consumata (gatita, de exemplu, la restaurant) este gatita alaturi de peste, fara a contine neaparat si peste.

Fructele de mare

Medicii recomanda ca persoanele care sufera de alergie la peste sa se testeze, caci pot suferi si de alergie la fuctele de mare. Simptomeel sunt: urticarie, dermatita si soc anafilactic.

Tu ce tipuri de alergii cunosti?

1 Comment

1 Comment

  1. Simina

    2015-12-09T00:05:40+02:00 at 2015-12-09T00:05:40+02:00

    2 alergii cunosc eu,de altfel le am pe amandoua.una este alergia la fructele pufoase(mai exact la puful acestora):kiwi,piersici,caise….si a doua este alergia la maslin,dar nu la fructul acestora ci la copac,la puful care se il au copacii cand infloresc.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top