Connect with us

Revistateo.ro

Aperitive

Halva de morcovi – reteta si preparare

Nu stii ce desert sa mai pregatesti pentru cei mici? Iti oferim astazi o reteta usoara de preparat: halva de morcovi. Desi suna ciudat, acesta este un desert raspandit in subcontinentul indian, fiind gustos, dar si sanatos.

Pentru a prepara halvaua, ai nevoie de:
-1 kg de morcovi;
-un pachet de unt;
-4-5 cardamoni verzi;
-jumatate de litru de lapte (2 cani);
-o cana de zahar.

Preparare
Incepe prin a curata foarte bine morcovii si apoi da-i pe razatoarea mica. Daca ai un blender sau un robot de bucatarie, ii poti marunti asa. Acum trebuie sa te apuci de Ghee.

Ghee-ul il obtii topind 3 sferturi din pachetul de unt intr-o cratita, la foc potrivit. Asteapta pana obtii un lichid transparent, aproximativ 5-10 minute si invarte ocazional amestecul cu o lingura de lemn. Este gata cand poti vedea fundul cratitei. Lasa sa se aseze putin, circa 5 minute apoi toarna-l intr-u oala cu ajutorul unei linguri. Incearca sa dar la o parte spuma care se va forma la suprafata.

CITESTE SI: Reteta naturista care este CAMPIOANA IMUNITATII pe timp de iarna

CITESTE SI: Tii la silueta dar nu vrei sa renunti la desert? Iata o reteta de regim simpla, delicioasa si sanatoasa de desert

Pune oala in care ai turnat ghee-ul pe foc (acesta sa fie potrivit) si adauga semintele din interiorul cardamonului verde. Invarte bine si treptat, adauga morcovul ras. Amesteca bine ca acesta sa fie patruns de untul topit si sa prinda gust. Continua acest procedeu pana termini cantitatea de morcovi.

Lasa pe foc acest amestec timp de 15-20 de minute, pana se inmoaie bine morcovul. Amesteca in tot acest timp, dar usor. Nu trebuie sa iti amortesti mana.

Dupa ce trece perioada de timp, adauga laptele in timp ce amesteci in oala. Amesteca ocazional, iar cand observi ca laptele incepe sa scada destul de mult, mareste ritmul si invarte in continuu. Altfel risti sa arzi morcovoul, iar halvaua nu va avea acelasi gust.

Adauga zaharul in oala si amesteca pana se incorporeaza toate ingredientele si obtii o compozitie omogena. Poti pastra halvaua la frigider, pana aceasta se intareste sau o poti servi calda, dupa preferinte. Pentru ornat, poti opta pentru migdale sau caju. Alegerea este a ta!

Spor la gatit si pofta buna!

Cum ti se pare aceasta alternativa de desert? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Aperitive

To Top