Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Ce boli previne cea mai frumoasa planta care infloreste iarna

Are in compozitia chimica acizi organici, vitamine precum A, B2, C, K si PP, derivati flavonoici, saruri minerale si coloranti antocianici, recunoscuti pentru efectele impotriva cancerului.

Este cea mai frumoasa planta care infloreste iarna si, pentru ca poate, uneori mai da flori si primavara. Petalele ei pot fi folosite pentru o serie de probleme de sanatate. Are proprietati astringente, cicatrizante, antihemoragice, dezinfectante, antiseptice, antimicotice, antiinflamatoare, antipiretice.

Petalele ei pot fi folosite sub diferite feluri: in forma de ceai sau ca tinctura. Este recomandata pentru astmul bronsic, raceala, gripa, laringita, tuberculoza, afectiuni bucale, afectiuni ale aparatului digestiv, scurgeri vaginale, dureri reumatice, afectiuni oculare si dermatologice.

Este vorba, asa cum v-ati dat seama deja, despre trandafirul japonez. Iata cum trebuie sa il folosesti pentru sanatatea ta!

PENTRU BRONSITA, RACEALA, GRIPA, LARINGITA

Trebuie sa faci o infuzie din 2 lingurite de petale proaspete, zdrobite sau o lingurita de petale uscate la 200-250 ml de apa fierbinte. Bautura se indulceste cu miere sau zahar (dupa preferinte). Se beau 2 cani pe zi, in special dupa ce ai luat masa.

CITESTE SI: Petale de trandafiri + oțet = REMEDIUL IDEAL pentru cele mai frecvente afecțiuni ale verii

CITESTE SI: De ce să te speli pe cap cu APĂ DE TRANDAFIRI

PENTRU PROBLEMELE STOMACALE

Problemele digestive pot disparea cu ajutorul apei de roze. Se separa uleiul eteric prin decantare si se amesteca cu infuzia de pelin alb.

PENTRU MICOZELE BUCALE LA COPII

Se macera 10 grame de petale de trandafir japonez uscat si se tin 5 zile in 90 de grame de miere. Se strecoara si se foloseste in tratarea afectiunilor bucale.

PENTRU GRIPA

Pune 10 grame de petale de trandafir japonez in 100 ml de alcool de 60 de grade si lasa-le la macerat 10 zile. Agita zilnic de cateva ori sticla. La final, se consuma cate 10 picaturi diluate in apa in caz de gripa sau astm.

PENTRU FISURILE DE MAMELON

Fisurile la nivelul mamelonului pot fi tratae cu un unguent din 20 de grame de petale de trandafiri, care se amesteca cu 10 grame de untura rece.

Se lasa la macerat 2 zile si se incalzeste apoi la foc lent. Se adauga alte 20 de grame de pulbere de petale. Dupa ce se amesteca bine se foloseste acest tratament pentru buze crapate sau fisuri ale mamelonului.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top