Connect with us

Revistateo.ro

DR.-OZ-Plan-de-ALIMENTATIE-pentru-perioada-sarbatorilor-de-iarna

Stiri

DR. OZ: Plan de ALIMENTATIE pentru perioada sarbatorilor de iarna

De Craciun, fiecare persoana isi face de cap si mananca bunatatile specifice acestei sarbatori sfinte, dar trebuie sa tii cont, totodata, si de efectele pe care acestea le au asupra corpului. Iti punem la dispozitie un plan de alimentatie, marca Dr. Oz, care te va ajuta sa faci fata cu brio bucatelor de Craciun.

Cu o saptamana inainte de Craciun
Incepe acest plan de alimentatie, consumand ceai alb cu lamaie, timp de o saptamana. Acesta contine antioxidanti care te vor ajuta sa restabilesti reactia organismului la zahar, iar lamaia va actiona ajutand acesti oxidanti sa isi faca efectul. Daca bei acest ceai de doua ori pe zi, cu o saptamana inainte de masa festiva de Craciun, iti vei pregati corpul pentru toate preparatele delicioase pe care le vei gati. Ceaiul alb ajuta si la reducerea nivelului colesterolului din sange si previne ingrosarea areterelor.

In ziua mesei de Craciun
Acest plan de alimentatie impune un mic dejun bogat in macronutrienti, inainte de 10 a.m., in ziua de Craciun. Daca iti asiguri necesarul de grasime, carbohidrati si proteine devreme, mai tarziu acestia vor actiona si iti vor ajuta organismul, accelerand procesul de ardere al caloriilor.

Un sfert de ora inainte de masa festiva
Mananca cativa biscuiti integrali, bogati in fibre. Desi fibra poate incetini absorbtia grasimii, acesti biscuiti iti vor oferi senzatia de satietate, iar astfel vei manca mai putin. Nu uita sa bei un pahar mare cu apa cand consumi biscuitii, dupa care vei fi pregatita sa te asezi la masa, alaturi de musafirii tai.

CITESTE SI: Sfaturi practice pentru ca mancarea sa nu se strice (macar) in primele zile de Craciun

CITESTE SI: DESERT DE SARBATORI: MOS CRACIUN din capsuni

La inceputul mesei
Bea otet. Acidul din otet te ajuta sa procesezi mai usor zaharul, si de asemenea, va reduce nivelul de zahar cumulat in timpul mesei. Cea mai buna alegere este otetul de mere, mai ales daca il pui intr-una din salatele din meniu. Daca nu ai facut nici un fel de salata, poti bea cateva miligrame de otet (un shot), chiar inainte sa incepi sa mananci. Daca alegi otetul de mere, cum am sugerat mai sus, gustul nu va fi atat de intepator.

In timpul desertului
Renunta la crusta de pe placinta si mananca doar umplutura! Bine, poti manca si putin din crusta, doar de pofta, dar cel mai bine ar fi sa te axezi pe continutul placintei. Asa vei renunta la o cantitate mare de calorii.

Ce zici de acest plan de alimentatie potrivit pentru sarbatori? Spune-ne in comentarii!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top