Peste si fructe de mare
File de somon cu seminte de chimen si loboda cu file de anchois sub sare
300g somon file
300g loboda proaspata
2 bucati de anchois sub sare
Seminte de chimen
Chivas
Busuioc
2 fire de usturoi proaspat
2 portocale
Sare
Se condimenteaza somonul cu seminte de chimen, chivas, busuioc, suc de portocale, coaja de portocala si ulei de masline. Se pune sare si se acopera si se lasa macar o ora in frigider. Punem un strop de ulei in tigaie, un pic de usturoi proaspat, lasam usturoiul sa prinda culoare, il scoatem si punem filelul de somon.
Lasam cateva minute la foc mic. Se scoate somonul si se lasa unpic in folie de aluminiu, sa se mentina cald. In aceeasi tigaie se pune file de anchois si se trage rapid loboda. Trebuie sa ramana crocanta si verde.
Se pune in farfurie loboda si peste se aranjeaza somonul, cu sosul rezultat de la gatit.