Connect with us

Revistateo.ro

Aperitive

Cum sa faci CEI MAI BUNI CARNATI pentru masa de Craciun!

Piesa de rezistenta a mesei festive de Craciun o reprezinta friptura, alaturi de gustosii carnati. Cei mai buni carnati sunt cei preparati in casa pentru ca asa ii poti face dupa bunul plac. Iata cum sa faci cei mai buni carnati pentru masa de Craciun!

SECRETE CULINARE: Cum sa faci CEI MAI BUNI CARNATI pentru masa de Craciun

1. Alege cele mai bune parti din porc!
Pieptul de porc este cea mai buna alegere, dar poti cumpara si pulpa sau fleica.

2. Foloseste boia afumata, in locul celei clasice!
Aceasta va da carnatilor o aroma deosebita si naturala de afumatura.

CITESTE SI: SECRETELE piftiei de porc. Iata ce trebuie sa stii pentru ca racitura ta sa fie perfecta!

CITESTE SI: SECRETUL Sarmalelor in foi de varza. Sigur nu stiai asta!

3. Adauga IENIBAHAR
Acest condiment va da o savoare aparte carnatilor. Cunoscut si sub numele de piper jamaican, acest condimnent are gust iute, usor aromat, o combinatie intre cuisoare si scortisoara. Zdrobeste 4-5 boabe de ienibahar cu o lingura de boabe de coriandru. Vei simti diferenta!

Cum sa faci CEI MAI BUNI CARNATI pentru masa de Craciun

4. Alege mate subtiri
Daca matele sunt groase, carnatii nu vor avea un aspect placut. In plus, se vor gati mai greu, iar tu ai nevoie de timp pentru a prepara si celelalte bunatati specifice Craciunului.

5. Curata matele cu o lingura de lemn
Cand indepartezi reziduurile de pe mate, indiferent ca sunt din comert sau provin de la animale din curte, foloseste-te de coada unei linguri de lemn. Pune-le intr-un castron cu apa rece in care ai adaugat cateva boabe de piper negru, iar apoi rade suprafata matelor cu lingura.

6. Scurge carnatii inainte sa ii afumi!
Daca preferi carnatii afumati, lasa-i la scurs cu 2-3 zile inainte de proces. TIPS: Fumul trebuie obtinut din lemn de conifer, iar pentru un plus de aroma, poti adauga niste crengute de cires sau mar.

SECRET DIN ARDEAL: gospodinele din aceasta zona a tarii folosesc apa sarata naturala, adusa din izvoarele din sate, pentru a sara carnea. Daca ai cum sa faci rost de apa de izvor, nu ezita! Concentratia foarte mare de sare din aceasta apa va da un gust deosebit carnatilor tai, iar musafirii vor fi impresionati de talentele tale culinare.

Stiai aceste secrete despre Cum sa faci CEI MAI BUNI CARNATI pentru masa de Craciun? Ce alte trucuri mai stii? Spune-ne in comentarii!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Aperitive

To Top