Detoxifiere
DETOXIFIEREA organismului dupa Craciun
Dupa alimentatia excesiva din perioada sarbatorilor de iarna, organismul tau are nevoie de o pauza. DETOXIFIEREA organismului dupa Craciun este necesara. Vezi ce trebuie sa faci pentru a elimina toate toxinele cumulate in corp in timpul sezonului festiv.
Iata ce alimente trebuie sa consumi pentru a-ti asigura DETOXIFIEREA organismului dupa Craciun.
1. Lamai
De fiecare data cand bei apa, stoarce niste zeama de lamaie in pahar. Asa iti vei asigura necesarul de vitamina C, iar aceasta va accelera detoxifierea corpului. In plus, te va proteja impotriva racelii si gripei.
2. Rodii
Acestea ajuta oxigenul sa circule in organism si ofera stralucire pielii tale.
3. Salata
Salata este sfanta! Incearca sa o adaugi la fiecare fel de mancare, in orice moment al zilei pentru ca ajuta procesul de digestie, iar toxinele nu au timp sa se acumuleze.
4. Grepfruit
Bogat in vitamine, accelereaza procesul de eliminare al toxinelor. Iti poti face si un suc din acest fruct, te va energiza intreaga zi.
5. Nuci
Acestea previn inflamatiile si ofera senzatia de satietate pentru mai mult timp.
6. Morcovi
Bogat in antioxdanti, morcovul te va ajuta sa iti recapeti echilibrul digestiv, iar tu te vei simti bine de dimineata pana seara.
7. Ceai de papadie
Acest ceai contine vitaminele A, C si D si are efect diuretic, astfel grabind eliminarea toxinelor din corp.
8. Ceai verde
Si acest ceai este bun pentru curele de detoxifiere, deoarece este bogat in antioxidanti.
Un alt factor important in procesul de detoxifiere este pielea, deoarece prin aceasta sunt eliminate mare parte din toxine. In plus, trebuie sa ai grija de ea, deoarece frigul o poate afecta grav. Fa exercitii fizice care te vor face sa transpiri, apoi fa un dus in care sa iti cureti celulele de piele moarta. Foloseste un burete abraziv, apoi aplica o crema hidratanta si hranitoare.
Cat tii aceasta cura de detoxifiere, incearca sa renunti la zahar, sucuri acidulate, alcool si pe cat posibil, redu consumul de cafea.
DETOXIFIEREA organismului dupa Craciun este necesara, asa ca apuca-te de treaba pentru a fi in forma la timp pentru petrecerea de Anul Nou!
Sursa foto: Pixabay
CITESTE SI: DETOXIFIERE eficienta de iarna, in 3 ZILE
In aceasta perioada a anului, este foarte important sa ai grija ce alimente consumi, mai ales ca verdeturile nu mai umplu tarabele comerciantilor, ca in perioada verii. Iti propunem o cura de detoxifiere, de 3 zile, special conceputa pentru anotimpul rece. Aceasta iti va reda energia si cheful de viata, restabilind echilibrul sanatatii tale.
Aceasta cura de detoxifiere iti permite sa mananci sanatos, fara sa te infometezi, in timp ce va actiona direct asupra digestiei, reducand inflamatiile si detoxificand organismul.
Cura presupune pregatirea in avans a alimentelor si a mancarurilor, pentru a le putea consuma rapid, fara sa te duci la supermarket sau piata in fiecare zi. Pentru a te pregati, mergi la cumparaturi si aprovizioneaza-te inainte de a incepe cura. Daca te duci la piata dupa ce ai inceput detoxifierea, risti sa te abati de la ea si sa cazi prada tentatiilor. Daca ai totul pregatit acasa, acest lucru iti va permite sa te concentrezi asupra sanatatii si nutritiei tale.
Ideal ar fi te tii de aceasta cura in timpul weekendului, prima zi fiind vineri.
Meniul pentru fiecare zi:
1. Micul dejun
Smoothie: Intr-un blender, adauga: o banana, o lingurita de seminte de in, o lingurita de mazare (fiarta in prealabil), o jumatate de portocala, o jumatate de mar si o jumatate de pahar cu apa plata. Bea acest suc pe stomacul gol.
2. Gustarea de dimineata
Suc din legume: Intr-un blender, adauga: 3 morcovi, 2 frunze de salata, cateva frunze de spanac, un mar (alege ce tip preferi), o jumatate de lamaie cu tot cu coaja (incearca sa scoti samburii), si foarte putin ghimbir ras, pentru gust.
3. Pranzul
Jumatate de cana de orez brun, gatit, alaturi de carne de pui sau peste, facuta la gratar.
Poti consuma si cateva legume gatite la aburi (broccoli, morcovi). Condimenteaza legumele cu ulei de masline, zeama de lamaie sau putin ghimbir ras, busuioc proaspat tocat sau un catel de usturoi strivit.
4. Gustarea de dupa-amiaza
Poti manca niste fructe sau legume, neprocesate.
5. Cina
Se repeta meniul de la pranz, dar poti inlocui orezul cu un piure din cartofi dulci sau telina (o jumatate de cana). Combina garnitura cu diferitele tipuri de carne, pentru a diversifica gusturile.
6. Desert (optional)
O juamatate de cana de coacaze inghetate, consumate dupa ce ajung la temperatura camerei.