Porc
Reteta lui Antonio: Cotlet de porc in sos de busuioc cu salata de mere renette
Reteta lui Antonio. In aceasta editie Chef Antonio Passarelli a gatit cotlet de porc in sos de busuioc cu salata de mere renette
Reteta lui Antonio. Ingrediente
300 grame cotlet de porc
1 legatura de ierburi aromatice ( salvie, rozmarin, busuioc, cimbru)
Sare, piper.
Reteta lui Antonio. Pentru sos – care se face la rece:
1 legatura de busuioc
1 lingurita de maghiran
2 catei de usturoi
Jumatate de ceapa verde
1 ramurica de menta
2 ramurici de rozmarin
1 lingurita rasa de mustar de Dijon
2 file de ansoa
Sucul de la 2 lamai
10 ml de otet de vin alb
Ulei extravirgin de masline
sare si piper
Reteta lui Antonio. Pentru salata
2-3 mere renette
Se taie marunt legatura de ierburi aromatice. Se sareaza carnea de porc si se trece prin ierburile aromatice. Se pipereaza si se inveleste bine in folie alimentara transparenta. Se pune in cuptor la 75 de grade timp de 3 ore.
Reteta lui Antonio. Pentru sos
Se pun toate ingredientele intr-un vas si se dau la blender. Rezulta un sos omogen.
Reteta lui Antonio. Pentru salata
Se taie cuburi merele renette si se stropesc cu zeama de lamaie.
Cand e gata carnea de la cuptor se taie felii subtiri. Intr-o tigaie punem restul de ierburi aromatice si tragem usor feliile de cotlet. Se servesc pe farfurie acoperite cu sos rece langa merele renette.