Connect with us

Revistateo.ro

Supa crema de sampanie - o reteta delicioasa pentru Revelion

Retete

Supa crema de sampanie – o reteta delicioasa pentru Revelion

Ai incercat vreodata supa crema de sampanie? Suna cam exotic si pentru fitosi, nu-i asa? Dupa ce vei citi cum se face, o sa zici ca e floare la ureche!

Retete speciale pentru noaptea de Revelion

Masa festiva de Craciun a trecut, dar mai ai un hop al sarbatorilor de iarna: prepararea mancarurilor pentru masa de Revelion. Iti punem la dispozitie cateva idei pentru a inova preparatele din acest an. Citeste aceste retete speciale de Revelion si sigur iti vei impresiona musafirii!

1. Supa-crema de sampanie

Sampania nu poate lipsi de la o ocazie atat de speciala cum este trecerea in noul an. Daca vrei sa iti impresionezi pana si cel mai mofturos oaspete, poti opta pentru aceasta reteta.

AI NEVOIE DE:
-2 sticle de sampanie
-4 linguri de praf de budinca de vanilie
-7 linguri de amidon alimentar
-7 cuisoare
-10 linguri de zahar
-6 oua
-2 lamai

Retete speciale de Revelion

CITESTE SI: Ce trebuie sa mananci de Revelion ca sa ai noroc tot anul

PREPARARE:
Rade coaja lamailor, apoi stoarce-le si fierbe cuisoarele in zeama, adaugand doua linguri de apa si doua de zahar. Intr-o cratita separata, fierbe sampania, iar cand aceasta fierbe, adauga zeama de lamaie preparata mai sus.

Bate albusurile spuma, adaugand restul de zahar si coaja de la lamaie. Intr-o oala cu apa, fierbe bulgarii de spuma pe care ii formezi cu ajutorul unei linguri. Cand sunt gata, scoate-i pe o farfurie si pastreaza-i pana ii servesti.

Amesteca praful de budinca cu amidonul in putina apa rece, pana obtii o pasta. Toarna pasta in supa de sampanie si da-o la foc mic, pana se ingroasa si obtii o supa crema.

Toarna supa in castroane si orneaz-o cu bulgarasii pe care i-ai format mai sus.

2. Portocale umplute cu frisca si ananas

Din cateva portocale, fructele sezonului rece, poti prepara un desert racoros, numai bune de servit dupa ce te incalzesti de la atata dansa.

AI NEVOIE DE:
-portocale (alege cantitatea in functie de cati invitati ai la masa)
-un borcan de ananas
-frisca
-zahar
-ciocolata rasa

PREPARARE:
Taie portocalele in jumatate, apoi indeparteaza cu atentie miezul fara sa rupi coaja.

Pentru a prepara crema, ai nevoie de un blender in care sa adaugi miezul portocalei, ananasul, frisca si zaharul. Amesteca-le bine pana obtii un amestec cremos cu care vei umple cojile de portocala.

Orneaza-le dupa bunul plac cu ciocolata rasa sau orice altceva preferi tu, apoi baga-le la frigider pentru cateva ore.

Spor la gatit!

Mai stii alte retete speciale de Revelion? Spune-ne in comentarii!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top