Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

DE LA FRUMOS LA FRUMOS – Un interviu avant-garde cu LAURENTIU PAICU

Interviu – Laurentiu Paicu – De la frumos la frumos

Realizam foarte rar interviuri si alegem pe spranceana personajele si persoanele. L-am intalnit pe Laurentiu Paicu acum o vreme si am admirat in liniste creatiile sale, fara sa inteleg prea mult despre ce face el pentru ca nu-i inteleg meseria. In capul meu a fi arhitect inseamna a fi extrem de destept dar si scortos in acelasi timp. N-am intalnit niciodata un arhitect iesit din tipar, pana sa-l cunosc pe Laurentiu care ne-a aratat ca se poate si altfel.

Recunosc ca m-a facut sa studiez, sa citesc despre oameni din domeniu si mi-am dat seama ca o fac doar pentru ca EL este altfel. Doamnelor, domnilor: LAURENTIU PAICU.

laurentiu-paicu-4

Am inceput la 11 ani. Ma trezeam la 6 dimineata ca sa pot studia Scoala de Arte

Redactia: Era tarziu in noapte iar noi, cei din redactie, pregateam setul de intrebari. Incercam sa nu fim penibili. Incercam sa parem inteligenti dar prima intrebare care ne-a venit in minte, dupa ce ne-am uitat atent la portofoliul lui a fost: de ce s-o fi apucat de arhitectura si nu de modeling? Laurentiu ne-a raspuns sincer:

Laurentiu Paicu: 11209378_800871460029101_4078380826147414249_nEu desenez si pictez de la o varsta foarte mica, mai precis de la 4 ani din cate imi spune mama, iar pe la 7-8 ani medicul nostru de familie, care era si o prietena foarte buna a noastra, mi-a vazut lucrarile si le-a zis parintilor mei ca trebuie neaparat sa ma inscrie la Scoala de Arte. Si au si facut-o din clasa a 5-a. Eu fiind din Orastie si Scoala de arte la Deva, inseamna ca eu ma trezeam la 6 dimineata, in fiecare zi, timp de 8 ani, ca sa fac naveta 1 ora dus si 1 ora intors pana la scoala singur de la 11 ani.
La inceput eu eram foarte pasionat de pictura ( de care inca sunt), apoi a avansat spre design vestimentar o perioada buna, iar in clasa a 9 am avut o alegere foarte importanta de facut, cand sectia de arte se despartea in Plastica si Arhitectura. Eu am ales sa fac arhitectura pentru urmatorii 4 ani, iar in acesti 4 ani am invatat sa apreciez foarte mult aceasta arta, pentru ca este o arta si m-a atras incredibil de mult, pentru ca am vazut grandoarea si intensitatea creativa pe care o exprima. Nu este o arta oarecare ca pictura sau muzica, arhitectura se separa de restul si le domina pentru ca este arta in care tu iti traiesti viata.

Redactia: Noi nu suntem artisti, dar stim de la multi ca au nevoie cu totii sa se inspire, ca sa poata crea, trebuie sa-si gaseasca oaza lor de liniste. Laurentiu ne povesteste mandru despre experienta pe care a acumulat-o si despre cum reuseste el sa se inspire. Insa pana sa va invitam sa cititi mai departe ce ne-a declarat, am aflat de la el ca era un student model pentru colegi. Inca din primii ani de facultate Laurentiu a inceput sa-si ajute colegii si sa le creeze proiectele necesare in timpul anilor de studiu.

Spune ca datorita numarului mare de cereri, considera ca in 6 ani a studiat de fapt 12 si ca pe final de facultate, in timp ce-si pregatea lucrarea de licenta, mai avea in curs de „fabricatie” inca alte 3.

laurentiu-paicu-4 (2)
Se declara incapatanat si nu ezita cand spune asta, nu i-a fost usor in facultate pentru ca profesorii erau destul de conservatori, insa Laurentiu nu le poarta pica, ne spune razand ca facultatea sa era uneori patetica, dar ca reusit el s-o faca mai vivace, a inceput sa studieze pe cont propiu si la scurt timp le oferea colegilor sai meditatii.
Laurentiu Paicu: Nu am fost niciodata pupincuristul facultatii, eu nu ieseam la bere cu profesorii, ca alti studenti, nu faceam niciun compromis pentru 1 punct in plus. Eu am continuat sa invat pentru mine, sa avansez pentru mine, sa lucrez la portofoliul meu si sa lucrez cu clienti reali, iar la sfarsitul facultatii, comparativ cu restul care aveau gen 5 proiecte maxim, eu aveam un portofoliu de aproape 40 de proiecte pentru care am primit oferte de angajare in Dubai inca din anul 5.

Am fost un student controversat, dar am terminat facultatea ca sef de promotie

Am avut profesori pe care i-am adorat, nu multi, dar au fost si care m-au sustinut in ceea ce faceam si tin sa le multumesc foarte mult pentru increderea lor, iar lovitura ultimatum, pentru toti cei din facultate care nu ma suportau, a fost la final cand am iesit Sef de Promotie si am fost singurul pe care l-a aplaudat comisia de profesori de la Pre-diploma. Am avut cel mai bun proiect de diploma pe care l-a vazut facultatea aceasta, care a fost si publicat in revista Arhitectura in luna Noiembrie.

paicu-12Redactia: Ne-am documentat putin si am vazut ca majoritatea arhitectilor mari, spun ca aceasta meserie se face mai mult cu sufletul, nu este ceva ce poti invata, asta daca alegi sa fii un altfel de arhitect, tu ce parere ai?

Laurentiu Paicu: Da asa este, daca vrei sa fi un altfel de arhitect trebuie sa faci asta cu ajutorul sentimentelor si sufletului, creativitatea joaca un rol crucial in asta, daca nu esti creativ si faci doar proiecte standard, vei disparea in fundalul anonimatului. Nu toti pot face acest ,,altceva”, 90 % din oamenii cu care am fost in facultate nu sunt in stare sa faca acest ,,altceva,, nu este o cheste rautacioasa pe care o spun este o realitate statistica pe care ei au dovedit-o in 6 ani de facultate, unde nu au facut absolut nimic ca sa iasa din tiparul banalului si daca atunci nu faci nimic, cand ai libertatea de exporimare si de auto-dezvolatare si descoperire, nu o sa mai faci VECI. Sa fi un arhitect inseamna sa fi un mic Dumnezeu care are responsabilitatea enorma de a CREA ceva frumos cu un scop.

 

laurentiu-paicu-94. Uitandu-ne putin peste fotografiile pe care ni le-ai trimis ne dam foarte usor seama ca esti un altfel de arhitect si aici ma refer stric la prestanta si aparenta. Este asta o strategie sau modul tau de a te afisa te ajuta in creatiile tale?

Um… nu pot sa zic ca este neaparat o strategie dar este o idee planificata, in sensul ca nu am suportat niciodata imaginea stereotip care li se acorda arhitectilor, de om Slab, Patetic cu ochelari.
Si pe parcurs am adoptat aceasta idee, acest Ego si care in timp a devenit o parte din mine, care influenteaza foarte mult deciziile pe care le iau.

5. Din exterior ai tot ce iti trebuie. Esti frumos. Esti inteligent. Esti talentat. Ce iti lipseste?

Hahaha, am ras mult la intrebarea asta din multe motive.
Nu pot sa raspund cum trebuie ca ar fi prea narcisist din partea mea si nu este bine.
Dar, am oglinzi in casa, nu sunt orb, chiar hidos nu sunt si prost si netalentat nu cred atata timp cat am terminat primul in an o facultate de 6 ani de Arhitectura.
Dar imi lipsesc foarte multe, ca la orice persoana. O atributie de care duc lipsa foarte mult este Toleranta, pentru ca nu am rabdarea sa stau inconjurat de oameni imbecili si incapabili.
Si cel mai importat, este ca duc lipsa de cel mai valoros lucru din lume, cel pe care toata lumea il subestimeaza si nu pune deloc accentul, Timpul.
Pretuieste-ti Timpul si sa nu traiesti cu regrete.

Pasarea isi face cuibul, dar daca vremea devine prea rece, isi ia zborul in tarile mai calde.

6. Care sunt proiectele tale de viitor?
Imposibil sa dau un raspuns concret la intrebarea asta.
Am prea multe proiecte, idei si planuri in cap, pe care vreau sa le realizez de nu vad capat de pagina.
Dar pot sa rezum la faptul ca ma voi implica profesional in Toata Ramurile artei. Mai putin muzica, tu si restul planetei imi veti multumi. :))

laurentiu-paicu-77. Daca ar fi sa alegi un model in viata care ar fi Acela si de ce?
As putea sa fac asta ca orice persoana si sa aleg un idol la care sa aspir si sa vizez cu ochii deschisi.
Dar de ce sa privesc spre fantome care revarsa fum si ceata, cand mai bine ma privesc pe mine in oglinda, cu defecte pe care le am, sa cred in mine, mai presus decat oricine altcineva si sa ma ridic peste toate obstacolele ce imi stau in cale.

8. Ai mentori? daca da, cine sunt si de ce i-ai ales.

Leonardo Da Vinci, Tuomas Holopainen, Anna Wintour si Zaha Hadid.
I-am ales pe acesti 4 pentru ca fiecare din ei are ceva ce ma chema pe mine personal.
Versatilitatea, modul de gandire si ambitia lui Leonardo Da Vinci, valul de emotie si stare sufleteasca a compozitorului Tuomas Holopainen, mana de fier si atitudinea a faimoasei Anna Wintour, redactor sef de la Vogue New York si creativitatea inovativa a celebrei arhitect Zaha Hadid.

9. O intrebare demna de un interviu plicticos de angajare,dar care spune multe: unde te vezi peste 5 ani?

In 2020

10. Crezi ca Romania iti poate oferi instrumentele necesare dezvoltarii tale?

Nu. Dar voi incerca oricum. Pasarea isi face cuibul, dar daca vremea devine prea rece, isi ia zborul in tarile mai calde.


LAURENTIU PAICU – GALERIE FOTO

Continue Reading
You may also like...
35 Comments

35 Comments

  1. mihai

    2016-01-04T14:17:16+02:00 at 2016-01-04T14:17:16+02:00

    -isi i-a zborul in tarile mai calde-
    Totusi.Totusi.”Ia” se scrie legat.
    O fatada renovata multicolor,insa cu probleme la fundatie.

  2. Sergiu

    2016-01-04T14:43:59+02:00 at 2016-01-04T14:43:59+02:00

    Omg, slay King!

  3. Ionut

    2016-01-04T16:37:17+02:00 at 2016-01-04T16:37:17+02:00

    Da cu gramatica si tehnoredactarea, cand faci un interviu?

  4. Raspuns

    2016-01-04T18:30:28+02:00 at 2016-01-04T18:30:28+02:00

    Interviul nu a fost facut scris , si a fost trecut printr-un program de autocorect care a schimbat unele forme verbale. Se mai intampla mici gafe Irelevante.
    Multumesc

    • Ionut

      2016-01-07T18:59:51+02:00 at 2016-01-07T18:59:51+02:00

      Irelevante?
      Limba romana e irelevanta? Granatica e irelevanta?
      Apuca-te de altceva. Pare-se ca obiectul muncii de acum nu prea-ti face cu ochiul!

  5. Sergiu M.

    2016-01-04T20:30:36+02:00 at 2016-01-04T20:30:36+02:00

    Un cretin mai egocentrist ca asta nu am vazut niciodata. Nu mi dau seama pentru ce realizari a fost intervievat. Pentru pozele in chiloti?

    • Alex Idr

      2016-01-04T20:46:01+02:00 at 2016-01-04T20:46:01+02:00

      L-am intalnit pe Laurentiu Paicu acum o vreme si am admirat in liniste creatiile sale, fara sa inteleg prea mult despre ce face el pentru ca nu-i inteleg meseria. In capul meu a fi arhitect inseamna a fi extrem de destept dar si scortos in acelasi timp. N-am intalnit niciodata un arhitect iesit din tipar, pana sa-l cunosc pe Laurentiu care ne-a aratat ca se poate si altfel.

    • Vali

      2016-01-04T21:58:40+02:00 at 2016-01-04T21:58:40+02:00

      Ai dreptate Sergiu M.

    • H8ER

      2016-01-05T03:02:05+02:00 at 2016-01-05T03:02:05+02:00

      XOXO Gossip Girl

    • LP

      2016-01-06T14:27:13+02:00 at 2016-01-06T14:27:13+02:00

      Astea sunt O PARTE din Realizarile pentru care am fost recunoscut:

      https://www.behance.net/laurentiupaicu

      – Chilotii si ce am in ei sunt realizarile cu care m-am nascut.

  6. Vali

    2016-01-04T21:35:14+02:00 at 2016-01-04T21:35:14+02:00

    Ai dreptate Sergiu M. ! Penibila modalitate de promovare pentru un ”intelectual”. Fotografiile sunt de o calitate indoielnica, potrivite mai mult pentru un profil de escorta, in nici un caz cu tenta artistica

  7. Flavius

    2016-01-04T21:47:22+02:00 at 2016-01-04T21:47:22+02:00

    Eu îl felicit bravo ție Laurentiu lasă să moară dușmanii de ciuda faceți și voi dacă va tine poze în chiloți și ce face el nu judecați un om așa aiurea nu aveți dreptul e viata lui face ce vrea cu ea și pina la urma își face poze cum vrea

  8. Flavius

    2016-01-04T21:50:23+02:00 at 2016-01-04T21:50:23+02:00

    Bravo ție Laurentiu tine tot așa și oameni buni nul judecați ca nu face nimica face nu doar poze în chiloți dacă va tine faceți și voi și sa ajungeți ca el va zic eu nici o șansă nu aveți dreptul sa judecați un om aiurea e viata lui face ce vrea cu ia doar Dumnezeu ne judeca așa ca vedeta de ale voastre

  9. #Laurentiu's#fan#nr.1

    2016-01-05T01:33:23+02:00 at 2016-01-05T01:33:23+02:00

    Ahahah domnule sef de promotie, very funny nu ieseai la bere ca nu te baga nimeni in seama si pe langa asta te-ai propus tu sef de promotie singur, fiind ca pe restu nu i-a interesat. Cat despre proiectul tau imi aduc aminte ca au fost proiecte si mai bune, nu ai luat cea mai mare nota. Ma mir ca poti denigra profesorii cu asa mare usurinta si nu doar profesorii ci si colegii.
    Ar trebui sa dai si numele celor la care le faci proiectele sa mergi la racorica putin poate o sa te si dezumfli si acei colegi care nu sunt in stare sa-si faca diploma nu merita sa aibe o diploma…. Tinere cand te vei lovi de realitate te vei adapta sa fii mai conservator sau vei pleca in tarile calde, dar cu aroganta ta nu prea vei fi acceptat nici de straini 🙁 cum nu te-ai adaptat sa mergi la bere cu colegii nu o sa te adaptezi nici acolo

    • KARMA

      2016-01-06T14:26:03+02:00 at 2016-01-06T14:26:03+02:00

      .#Laurentiu’s#fan#nr.1, simt ca ai ceva pe suflet. Probabil frustrarea Oradei și incompetența pe care ai moștenit-o.

    • #Nobodycares

      2016-01-06T15:04:11+02:00 at 2016-01-06T15:04:11+02:00

      #Laurentiu’s#fan#nr.1 Mersi ca mi-ai facut ziua mai buna! Am ras cu lacrimi in timp ce citeam aceea capodopera. Invidia roade pe cineva, probabil un fost coleg de-a lui Laurentiu care se simte frustrat de faptul ca nu a fost bagat timp de 6 ani, si a fost nevoit sa iasa cu profesorii la bere ca sa stie lumea de existenta lui. Poate asa crezi ca pari mai interesant, dar nu esti.

  10. KARMA

    2016-01-05T13:20:45+02:00 at 2016-01-05T13:20:45+02:00

    .#Laurentiu’s#fan#nr.1, simt ca ai ceva pe suflet. Probabil frustrarea Oradei și incompetența pe care ai moștenit-o.

  11. LP

    2016-01-05T14:11:43+02:00 at 2016-01-05T14:11:43+02:00

    BUNĂ ZIUA,

    Astăzi țin să menționez cât de Mult mă Amuză toate acele persoane care lasă în Anonimat (pentru că au clitorisul mai mare decât testiculele) diverse Comenturi din halucinația personală, care din perspectiva lor ei cred ca ele sunt ,,extrem de răutăcioase,, și in realitate sunt cele mai amuzante replici schizofrenice de adolescentă frustrată de clasa a 9a, pe care le-am auzit vreodată.

    Părerea ,,Ta,, irelevantă, care este singurul lucru ce te ajută să dormi noaptea, de la Haosul Frustrării care este viața ta patetică, este complet Nesemnificativă împotriva Prezentului care Dovedește complet contrariul. Așa că Eu voi continua să imi construiesc viitorul iar Tu vei continua să faci și să îți trăiești Nimicul cu care ești extrem de familiar.

    PS. astea sunt O PARTE din Realizarile pentru care am fost recunoscut: https://www.behance.net/laurentiupaicu
    – Chilotii sunt realizarile cu care m-am nascut.

    TE ADOR

    • #Laurentiu's#fan#nr.1

      2016-01-07T11:44:46+02:00 at 2016-01-07T11:44:46+02:00

      Ma bucur ca ma adori, din pacate sentimentul nu e reciproc. Hai las-o mai moale cu minciunile. Stii si tu prea bine ca nu ai fost sef de promotie. Faptul ca ai fost lasat sa tii discursul de final nu te face sef de promotie. Te face sa pari doar un ingamfat. Adevaratul sef de promotie nu a dorit se vorbeasca in fata unor persoane necunoscute, din diverse motive, iar tu te-ai bagat repede in seama. Asa ca hai las-o cu laudele, care nu isi au nici un rost. De asemenea proiectul tau de dimploma nu a fost aplaudat, faptul ca ai fost felicitat nu inseamna ca ai fost aplaudat. Toti studentii care au sustinut diploma au fost felicitati. Incearca sa fii mai modest, mai ales cand vine vorba de minciuni, pentru ca multi stiu adevarul.

      • LP

        2016-01-07T12:58:14+02:00 at 2016-01-07T12:58:14+02:00

        Vorbe de Muribund.

        Eu prefer să las morții să putrezească in pace.

  12. zalina

    2016-01-05T19:12:07+02:00 at 2016-01-05T19:12:07+02:00

    Interviul asta a fost luat de Adrian Vrauko ( membru al comunitati gay )facand-ui publicitate lu’ nea’ Laurentiu taman venit de la Oradea . Oare ai folosit suficienta vasilina Adi ?

    Cu drag ,
    Un cititior ( infocat ) !

  13. anilaz

    2016-01-05T20:30:20+02:00 at 2016-01-05T20:30:20+02:00

    Daca raspunzi anonim… esti un Anonim. – cititor infocat.

  14. Zalina

    2016-01-05T21:25:10+02:00 at 2016-01-05T21:25:10+02:00

    Prieten frustrat( ce te dai drept Zalina) data viitoare cand ai de gand sa impartasesti o parere…nu ca ai putea avea asa ceva…ori baga-ti capul in dos si respira adanc ori asuma-ti ceea ce ar trebui sa ai intre picioare…sau mai bine TACI si dispari sub piatra anonima de sub care nu ar fi trebuit sa iesi si nu-ti mai asuma identitatile unor oameni care spre deosebire de tine au PERSONALITATE! Si by the way Zalina e doar una u fucker!!

  15. Zalina

    2016-01-05T21:29:27+02:00 at 2016-01-05T21:29:27+02:00

    Prieten frustrat…data viitoare cand ai de gand sa impartasesti o parere…nu ca ai putea avea asa ceva…ori baga-ti capul in dos si respira adanc ori asuma-ti ceea ce ar trebui sa ai intre picioare…sau mai bine TACI si dispari sub piatra anonima de sub care nu ar fi trebuit sa iesi si nu-ti mai asuma identitatile unor oameni care spre deosebire de tine au PERSONALITATE! Si Zalina e doar una u fucker

  16. elena

    2016-01-05T23:21:57+02:00 at 2016-01-05T23:21:57+02:00

    Cata rautate si invidie,multi ar vrea sa ajunga macar pe jumate ca tine dar nu pot,mergi inainte,esti pe calea buna.

    • LP

      2016-01-06T13:30:19+02:00 at 2016-01-06T13:30:19+02:00

      <3

  17. alinaz

    2016-01-06T09:20:23+02:00 at 2016-01-06T09:20:23+02:00

    Zalina#, data viitoare cand imi mai furi numele și te folosești de el pentru a posta tâmpenii si minciuni despre cineva, îți voi repozitioma capul si dinții.

    Cu drag, ADEVĂRATA ZALINA

  18. #Nobodycares

    2016-01-06T15:01:42+02:00 at 2016-01-06T15:01:42+02:00

    #Laurentiu’s#fan#nr.1 Mersi ca mi-ai facut ziua mai buna! Am ras cu lacrimi in timp ce citeam aceea capodopera. Invidia roade pe cineva, probabil un fost coleg de-a lui Laurentiu care se simte frustrat de faptul ca nu a fost bagat timp de 6 ani, si a fost nevoit sa iasa cu profesorii la bere ca sa stie lumea de existenta lui. Poate asa crezi ca pari mai interesant, dar nu esti.

  19. Zalina

    2016-01-07T17:32:46+02:00 at 2016-01-07T17:32:46+02:00

    Nu le mai da atentie..sunt morti oricum!

  20. Cristian Farcas

    2016-01-09T19:22:16+02:00 at 2016-01-09T19:22:16+02:00

    Dacă tu crezi că a fii egocentrist și de a te căca pe toți în lumea ta, te face să ajungi departe în viață, îți urez succes cu asta. Uită-te la majoritatea designerilor și arhitecților din generația veche și de azi și analizează-le comportamentul. Poate ești talentat pe stilul pe care mergi, dar nu e de ajuns. Plus că nu găsești mulți oameni care să execute tot ce modelezi tu în Max, dar oricum îți urez succes cu clientela. Oricum asta ține de stil iar gusturile diferă. Legat de comportament îți lipsește complet înțelepciunea, și asta nu ține de câte skill-uri ai., ci ține de a știi să taci când trebuie și de ai știi să-i abordezi pe ceilalți, cum trebuie și când trebuie. Te îneci în propriile-ți laude. Și dacă e să analizăm facultatea unde ai terminat, e normal să fii printre primii, când jumătate se transferă după primul an, iar prin anul 6 termină doar 10-20. Dacă erai așa bun, nici nu mai erai prin țară, dar din păcate pentru tine cu aroganța care o ai, pe care tu o vezi ca un punct tare, nu o să ajungi nicăieri nici în Europa. Dar o să-ți dai seama de toate în 4-5 ani când o să realizezi că oamenii trebuie respectați.

    • QA

      2016-01-17T16:30:37+02:00 at 2016-01-17T16:30:37+02:00

      Să analizeze comportamentul arhitecților din generația trecută ? Poți da niște exemple ? Gen Frank Gehry ? Care le arată degetul la toți ? Zaha Hadid ? Care s-a încrâncenat să devină arhitectă deși i se puneau puternic bețe în roate fiindcă era femeie ? Rem Koolhaas ? Care se unduiește și-și alege valorile în funcție de cum vrea el ? Mai e nevoie să continui ?

      In the words of the beautiful person pinned-up there, „you can royally go fuck yourself, honey” ! <3

      Oh, ca să închei, în momentul în care o să ajungi la un nivel unde nu vei avea nevoie DE NIMENI ca să supraviețuieștie ca și arhitect/artist, atunci o să-ți permiți să-i ții lecții domnului Paicu. A se înțelege aici de ajutor, nu de specialiști cu care ești nevoie să colaborezi pentru o lucrare. Și ca și exemplu, încearcă să te gândești cum ar fi fost să treci prin facultate fără să ceri ajutorul NIMĂNUI și să ajungi lupul singuratic care e mai bun decât orice haită. That's true power.

      PS: Nu, nu sunt vreun prieten.

      • Cristian Farcas

        2016-02-14T14:46:22+02:00 at 2016-02-14T14:46:22+02:00

        :)) N-ai mai avut inspirație pentru alt nume?

  21. Cristian Farcas

    2016-01-09T19:25:07+02:00 at 2016-01-09T19:25:07+02:00

    Iar principiul „haters gonna hate” nu funcționează în cazul de față. Exact așa zic și maneliștii, și trăiesc în lumea lor, înconjurați de maneliști. Când 80 la sută dintre oameni îți zic că ai o problemă, și tu îi asculți pe restul 20, înseamnă că ai o problemă.

  22. Altafostacolega

    2016-01-16T22:01:08+02:00 at 2016-01-16T22:01:08+02:00

    Cam mic patratul negru, draga fruntas la sat.

  23. Gabi

    2017-06-21T14:26:37+03:00 at 2017-06-21T14:26:37+03:00

    Cat ia pe ora tipul sa defileze in chiloti?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top