Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

Ce se intampla cu persoanele fara adapost in timpul iernii

Secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne, Raed Arafat, a facut recent un apel public fata de autoritatile locale in legatura cu persoanele fara adapost.

Potrivit unei statistici realizate la nivelul Bucurestiului, exista cel putin 5.000 de oameni care nu au o locuinta, asa zisii oameni ai strazii.

Pentru persoanele fara adapost iarna este mai cumplita decat pentru oricine altcineva. An de an mor oameni nevinovati secerati de frig doar pentru ca nimeni nu are mila de ei sa ii primeasca in casele lor.

Recent, secretarul de stat Raed Arafat a facut un apel public ferm: „Rog prefectii sa sprijine cu adaposturi de noapte. Sa fie functionale si sa primeasca persoanele fara adapost, sa nu fie date afara, in frig, ci sa fie contactate autoritatile si sa fie trimise la centrele speciale de noapte”. Cele mai multe decese in aceasta perioada, potrivit medicilor, sunt cauzate de hipotermie.

Primaria municipiului Bucuresti pune la dispozitie doua numere de telefon pentru semnalarea problemelor cu persoanele fara adapost pentru a fi duse la centrele sociale.

CITESTE SI: Live Update VREMEA: Meteorologii avertizeaza ca aria ninsorilor se EXTINDE! Vezi informarea ANM

Primaria Capitalei dispune in clipa de fata de 106 locuri in complexul de servicii sociale „Sfantul Ioan”, de pe bulevardul Theodor Pallady, restul de 555 fiind deja ocupate.

Numerele de telefon la care pot fi anuntate cazuri de urgenta sunt 0800.800.868 si 021 9844 pentru Bucuresti.

Potrivit legii, autoritatile locale sunt obligate sa aiba grija de persoanele fara adapost, atat in timpul iernii cat si in restul anului. Acestea sunt obligate sa integreze social persoanele fara adapost, sa prevada excluziunea sociala si sa elaboreze metodologii pentru implementarea unor programe de ajutorare a acestor sarmani.

Sursa foto: b365.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top