Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

GEORGE ALEXANDRU, inmormantat luni la Cimitirul Ghencea. Vezi BIOGRAFIA marelui actor

George Alexandru a fost condus astazi pe ultimul drum. Marele actor roman a fost inmormantat la Cimitirul Ghencea din Capitala.

George Alexandru s-a nascut la Bucuresti, pe 21 noiembrie 1957. A absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, specializarea actorie, unde i-a avut ca profesori pe Amza Pellea si Dan Micu in primul an. Urmatorii ani de studentie i-a petrecut sub indrumarea lui Gelu Colceag si Ion Cojar.

George Alexandru a urcat pe scena Teatrului Nottara pe vremea cand inca era student. A aparut in spectacole regizate de Ion Cojari Alexandru Dabija (Olelie; Vanatorii, de Fanus Neagu, respectiv Scapino, de J.B.P. Molière).

In 1982 apare pe scena Teatrului Foarte Mic in 1982, in piesa „Nu pot sa dorm”, de Ion Brad. La Studioul Casandra al Institutului de Arta Teatrala si Cinematografica I.L. Caragiale, a aparut in numeroase productii, printre care: Miorita, de Valeriu Anania, regia: Mihai Malaimare (1986); Opera de trei parale, de Bertolt Brecht, regia: Ion Cojar (1986); D’ale Carnavalului, de I.L. Caragiale, regia: Dana Dima (1986); Peer Gynt, de Henrik Ibsen, regia: Stefan Iordanescu (1985); Rosenkrantz si Guildenstern, de Tom Stoppard, regia: Radu Baiesu (1985).

Timp de doi ani, a fost in trupa Teatrului de Stat V.I. Popa din Barlad. Incepand cu 1987 a aparut, practic neintrerupt, pe scena Teatrului Nottara. Joaca in spectacole precum True West, de Sam Shepard, regia: Alexandru Mazgareanu (2010); Jocul dragostei si al mortii, de Romain Rolland, regia: Lucian Giurchescu (2004); Capul de ratoi, de George Ciprian, regia: Razvan Dinca (2004); Romeo si Jeannette, de Jean Anouilh, regia: Claudiu Goga (2002); Titanic Vals, de Tudor Musatescu, regia: Dinu Cernescu (2002); Vino la pod, iubita mea! de Gabor Kiszely, regia: Alexandru Repan (2001); O noapte furtunoasa, de I.L.Caragiale, regia: Dan Micu (1996); Thomas Becket, de Jean Anouilh, regia: Alexandru Repan (1995); Revizorul, de N. Gogol, regia: Mircea Cornisteanu (1995).

Citeste despre intreaga activitate a actorului George Alexandru aici

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top