Stiri
De ce sa consumi alimente paleolitice cand tii o cura de slabire
Multa lume a citit pe Internet despre dieta paleolitica, adica acel regim alimentar care respecta intru totul stilul de viata din punct de vedere al hranei al oamenilor din preistorie.
Ce sunt insa alimentele paleolitice? Sunt acele alimente care s-au schimbat putin sau deloc de-a lungul istoriei, extrem de hranitoare si utile in orice cura de slabire.
Metabolismele noastre au fost concepute tocmai pentru a ne hrani cu alimente care sa reziste in timp. Iata o lista scurta:
1. FRUCTE DE MARE
Stridiile si scoicile comestibile sunt geniale intr-o cura de slabire. Scoicile sunt o sursa excelenta de minerale si revitalizeaza organismul in profunzime.
CITESTE SI: Anul acesta mi-am propus sa slabesc. Cura de slabire 2016
CITESTE SI: CURA DE SLABIRE de iarna: slabeste fara sa te infometezi!
2. CARNEA DE CAPRIOARA ORI CARNEA DE RATA SALBATICA
Carnea de caprioara trebuie preparata alaturi de legume fierte, iar cea de rata trebuie consumata cu mare grija, adica nu cu prajeli si nu cu sosuri.
3. PESTE
Pestele de apa dulce sau apa sarata este bogat in Omega-3, element necesar pentru energizare intr-o zi stresanta de munca. Pestele contine grasimi bune, excelente de introdus in orice dieta.
4. FRUCTELE DE PADURE
Zmeura, fragii, afinele si murele sunt foarte delicioase si sanatoase. Afinele, de pilda, sunt recomandate de toti medicii nutritionisti si asta deoarece au proprietatea de a reduce colesterolul rau din sange.
5. CIUPERCILE
In primul rand, acestea sunt bune deoarece contin putine calorii si inlocuiesc cu usurinta carnea grasa ori pofta de cartofi prajiti incinsi in ulei si sos picant.
6. SPIRULINA
Microalga de culoare albastruie este una dintre cele mai vechi forme de viata de pe pamant si reprezinta un adevarat superaliment. Este foarte bogata in nutrienti si sustine buna functionare a organismului, intarind potentialul bacteriilor bune in fata celor rele.
7. VERDETURI
Varza, ceapa, patrunjelul, conopida… Toate aceste legume sunt binevenite in orice dieta din doua motive mari si late: contin putine calorii si sunt foarte versatile in orice preparat culinar. Fierte, aceste verdeturi au un impact si mai puternic asupra organismului, intarind sistemul imunitar.
Sursa foto: maxwellmed.wordpress.com