Connect with us

Revistateo.ro

Ai tenul gras? Aceste produse nu trebuie să-ți lipsească!

Cosmetica

Ai tenul gras? Aceste produse nu trebuie să-ți lipsească!

Dacă ai tenul gras, cel mai important produs pentru tine este primerul. Este indispensabil dacă îți dorești un machiaj de lungă durată, deoarece machiajul tinde să curgă mai ușor de pe tenul uleios. Primerul blochează umiditatea și uleiurile și crează o suprafață netedă, la care fondul de ten și fardurile aderă mult mai bine. Totodată, acestea rămân intacte pe o perioadă mult mai lungă de timp.

CITEȘTE ȘI: MĂȘTI CU ARGILĂ PENTRU TENUL GRAS

Majoritatea persoanelor care se confrunta cu problema tenului gras au tendința de a utiliza produse de curățare puternice, care nu fac decât să usuce tenul și să lase pielea cu un aspect neplăcut. În locul produselor cu alcool și alte ingrediente agresive cu pielea, folosește un demachiant pe bază de apă, care să îndepărteze murdăria fără a priva fața de uleiurile sale naturale, care o hidratează și o mențin elastică.

Aplică măști faciale special create pentru tenul gras. Alege ingrediente care îți îngrijesc pielea, strâng pielea și controlează excesul de ulei. Cel mai indicat este să prepari măști naturale acasă, în locul celor achiziționate de la supermarket. Nu uita să te exfoliezi. Acesta este un pas foarte important deoarece curăță în profunzimea stratului de piele și îndepărtează celulele moarte. Clătește-te la final cu apă rece, pentru a închide porii și a revigora pielea.

Când alegi produse de makeup, orientează-te spre cele oil-free. Acestea nu încarcă tenul și lasă un aspect plăcut, mat. Fondurile de ten pe bază de apă sau pudra oil-free sunt ideale pentru tine. Totodată, evităsă îți încarci tenul prea mult cu machiaj, ci rezumă-te la câteva produse esențiale. Dacă adaugi fond de ten, renunță la pudră. Aplică un blush ușor, de preferat o formulă pudrată.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top