Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

CANCERUL – metodă INEDITĂ de depistare. TOTUL a pornit de la o bacterie

Detectarea unor boli grave precum cancerul s-ar putea face de acum încolo cu o simplă preluare a unei mostre de urină. O nouă tehnică dezvoltată pe șobolani ar putea fi eficientă și pentru ființele umane. Este vorba despre enterobacteria Escherichia coli, cea mai studiată din toate bacteriile de către cercetători.

Această bacterie are 4.300 de gene și trăiește în intestinul mamiferelor fără a le crea animalelor nicio problemă. O echipă mixtă de cercetători americani, de la Universitatea din California și Massachusetts Institute of Technology (MIT) explică în mod detaliat pentru Science Translational Medicine cum au reușit să îi manipuleze genomul, să o dezobișnuiască de atribuțiile sale normale și să îi ofere noi responsabilități.

CITEȘTE ȘI: SIMPTOMELE CANCERULUI DIN GÂT
Cu alte cuvinte, ceea ce au descoperit oamenii de știință manipulând această bacterie aparent irelevantă în depistarea cancerului, este cum o tulpină a acestei bacterii schimbă culoarea urinei. O tulpină a bacteriei Escherichia coli a fost transformată într-un instrument de diagnosticare viu, care, dacă se găsește într-o tumoră canceroasă, organismul procariot îl semnalează colorând urina.

Aceeași publicație care scrie despre acest experiment revoluționar în diagnosticarea cancerului scrie și despre o altă investigație făcută de data aceasta de oamenii de știință de la Universitatea din Montpellier și Stanford, aceeași bacterie din care se poate extrage o tulpină poate spune dacă pacientul are cancer observând excesul de glucoză din organism.

Dacă aceste tehnici vor putea fi puse în aplicare cât mai curând, așa cum promit cercetătorii, acesta ar fi un salt uriaș în tratarea cancerului din timp, mai ales a anumitor tipuri de cancer care nu prezintă simptome evidente, decât în faza finală.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top