Inedit
Carol Yager, 725 de kilograme si o dorinta
Carol Yager a fost cea mai grasa femeie din istorie. Cantarea 725 de kilograme si avea o singura dorinta: sa poate slabi ca sa se deplaseze.
A dat jos 220 de kilograme, dar nu a fost suficient
Milioane de oameni sunt afectati de obezitate, o boala care nu se produce intotdeauna din cauza poftei nesabuite de mancare. Problemele cu tiroida determina anumite persoane sa manance mult, iar cu o astfel de problema s-a confruntat si Carol.
Carol era obeza inca din copilarie. La vrasta de 33 de ani a ajuns sa cantareasca 533 de kilograme.
Femeia a devenit vedeta pe posturile de televiziune din Statele Unite, iar o fundatie care i-a urmarit cazul i-a intins o mana de ajutor. Carol a fost internata in spital si a respectat o dieta stricta care presupunea consumul a nu mai mult de 1.200 de calorii pe zi.
Femeia a reusit sa dea jos 220 de kilograme si spera sa isi recupereze viata. Din nefericire, dupa externare, s-a ingrasat din nou doborand recordul initial de 533 de kilograme. A ajuns la 725 in anul 1994, cu putin timp inainte sa moara.
Carol a lasat in urma doi copii perfect sanatosi, care regreta si in ziua de azi ca mama lor nu a reusit sa aiba o viata fericita, asa cum isi dorea.
CITESTE SI: Vezi cât la sută din populaţia lumii este obeză şi de ce
Conform unui nou studiu, aproape 30% din populația lumii este obeză sau supraponderală.
Studiul, publicat în jurnalul medial The Lancet, a descoperit că numărul celor obezi sau supraponderali a crescut la nivel global de la 857 de milioane, în 1980, până la 2,1 miliarde, în 2013. „Obezitatea este o problemă care afectează persoanele de toate vârstele și veniturile, de peste tot”, a precizat coautorul studiului, Christopher Murray, director al Institutului pentru Metrică și Evaluare a Sănătății.
Cercetătorii sunt, de asemenea, îngrijorați despre noile date despre copii și adolescenți. Între 1980 și 2013, prevalența copiilor și adolescenților supraponderali sau obezi a crescut cu aproape 50%, conform studiului. În 2013, peste 22% din fete și aproape 24% din băieții care trăiesc în țările dezvoltate sunt supraponderali sau obezi.
Pentru studiu, cercetătorii au realizat ceea ce ei spun că este prima analiză de acest tip a datelor trendurilor din 188 de țări. Peste 50% din cele 671 de milioane de persoane obeze trăiesc în numai 10 țări:
1. Statele Unite
2. China
3. India
4. Rusia
5. Brazilia
6. Mexic
7. Egipt
8. Germania
9. Pakistan
10. Indonezia
Cea mai mare proporție a persoanelor obeze din lume, 13%, se află în Statele Unite. China și India împreună reprezintă 15% din populația obeză globală. Ratele din studiu au fost standardizate în funcție de vârstă, însemnând că au fost ajustate pentru diferențe în mărimea populației și vârstelor pe parcursul timpului.