Connect with us

Revistateo.ro

copii fericiti parinti linistiti

Stil de viata

„Copii fericiti , parinti linistiti” – o carte care te ajuta sa te conectezi cu micutul tau!

„Copii fericiti , parinti linistiti”. Acest ghid pentru parinti tocmai a fost lansat in Romania.

Acest ghid prezinta metode revolutionare pentru a creste copii fericiti. Dr. Laura Markham are o abordare care reiese din cercetari in ceea ce priveste dezvoltarea creierului uman la parinti. Ea le spune parintilor sa stabileasca o conexiune emotionala cu copilul care sa provoace o legatura stabila si de durata.

„Dr. Markham demonstreaza parintilor cum empatia lor poate pregati creierul copilului lor pentru gestionarea emotiilor si pentru fericire – precum si pentru un viitor mai bun pentru omenire. Un mesaj simplu, dar revolutionar, de iubire”, spune Nancy Samalin (autoare de carti pentru parinti) despre volumul „Copii fericiti , parinti linistiti”.

CITESTE SI: 6 greseli pe care si cei mai buni parinti le fac

CITESTE SI: Reactia uimitoare a unor parinti cand isi tin prima oara copilul in brate

Cartea „Copii fericiti , parinti linistiti”, de dr. Laura Markham, tradusa de Sanda Watt, a fost lansata si in Romania, pe 7 octombrie. La eveniment au luat parte mame care lucreaza in domeniul cartilor de parenting (dedicate cresterii copiilor).

Discutiile despre carte au fost deschise chiar de catre autoare, care a fost prezenta prin intermediului programului Skype. Ea a spus ca cel mai important pentru copil este ca parintii sa ii spuna mereu ca sentimentele sale vor fi mereu acceptate si pot fi exprimate in siguranta. Cu alte cuvinte, copilul nu trebuie sa fie certat pentru ca este suparat, nervos sau gelos, ci sa i se explice ca acestea sunt sentimente negative, pe care este bine sa le aiba, dar pe care nu trebuie sa le lase sa preia controlul.

Practic, ghidul le spune parintilor ca INAINTE DE A-SI INVATA COPII, ei insisi trebuie sa isi inteleaga si sa isi gestioneze emotiile, pentru a le putea explica si micutilor lor.

Cartea „Copii fericiti , parinti linistiti” se adreseaza celor care vor sa colaboreze cu cei mici, nu doar sa ii educe prin tipete, amenintari si pedepse. Parintii pot descoperi ce unelte si jocuri sa foloseasca pentru a comunica eficient cu cei mici.

Dr. Laura Markham este autoare cartii „Copii fericiti , parinti linistiti” – e expert in parenting (numarul unu in America) si doctor in psihologie infantila.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top