Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Cu ce se mananca PESTELE. Idei delicioase de la un cunoscut nutritionist

Carnea de peste este recomandata pentru sanatate sub diferite forme. In Postul Craciunului, exista mai multe zile in care se da dezlegare la peste.

Nutritionistul Mihaela Bilic vorbeste despre cele mai bune combinatii care implica pestele. In traditiile romanesti, carnea de peste ocupa un loc fruntas, mai ales cand vine vorba de sarbatorile de iarna (in special Noaptea de Anul Nou).

CU CE SE MANANCA PESTELE. „Garnitura consacrata pentru peste sunt cartofii fierti sau la cuptor. Daca te iei dupa obiceiurile anglo americane regula e peste si cartofi prajiti (fish & chips). In traditiile romanesti orice tip de peste, de la saramura la pestele prajit, merge perfect cu mamaliga”, scrie nutritionistul Mihaela Bilic pe contul ei de Facebook.

„Popoarele germanice pun pestele langa varza, bucataria mediteraneeana il combina cu orice leguma la gratar, asta daca nu vorbim de paste cu somon sau alt soi de peste. Spaniolii au inventat paella, un amestec de peste cu orez, iar japonezii numesc sushi o asociere similara pe baza de peste crud”, mai spune aceasta.

CU CE SE MANANCA PESTELE. Mihaela Bilic recomanda pestele din mai multe motive: aduce suficiente proteine organismului, nu are deloc glucide (carbohidrati) si poate fi asociat cu o serie de legume.

CITESTE SI: BUCĂTĂRIA LUI TEO: Eugenia Şerban găteşte o reţetă de peşte DELICIOASĂ

CITESTE SI: Reteta pentru DEZLEGARE LA PESTE: Macrou umplut cu legume

„Orice alta leguma folosita la garnitura e binevenita, iar portia poate fi mai mare, macar de dimensiunea bucatii de peste: fasole verde, varza, ciuperci, dovlecei, vinete, mix sau ghiveci de legume, salate de orice fel”, spune aceasta.

„Construiti farfuria ideala pe gustul vostru avand ca obiectiv central asocierea alimentelor intre ele- pentru ca disocierea e ceva dezechilibrant, facut de dragul slabitului, in timp ce sanatatea si buna functionare a organismului inseamna produse consumate impreuna.

Azi eu am ales varza si mamaliga drept „parteneri” pentru bucata mea de peste. Si am primit si un premiu neasteptat de la o prietena draga: placinta cu mere facuta in casa:) Sarut mana pentru masa!”, ne sfatuieste Mihaela Bilic pe Facebook.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top