Connect with us

Revistateo.ro

Cum sa iti educi copilul gandindu-te mai mult la tine

Stil de viata

Cum sa iti educi copilul gandindu-te mai mult la tine

Olga Levancukaca iti spune cum sa iti educi copilul gandindu-te mai mult la tine. Sfaturile ei sunt cu adevarat pretioase.

Cum sa iti educi copilul

„Nu va mai sacrificati pentru copii! Fiti egoisti, traiti-va viata in vreme ce ei si-o traiesc pe a lor!” Un adevar pe care parintii nu au curaj sa-l gandeasca.

Este unul dintre ei mai puternici consilieri personali din lume so vine cu acest indemn ferm care, in prima instanta macar, ii face pe parinti sa se simta vinovati ca ar putea vedea lucrurile astfel. Ca ar putea trata in acest fel relatia lor cu copiii. Dar Olga Levancukaca, autoare a cartii „Cum sa fii egoist” („How to be selfish”) vine cu o serie de argumente deloc de neglijat. Iata de ce Olga Levancukaca, ea insasi mama, spune ca e foarte bine sa fii o mama egoista.

Intr-un interviu pentru Daily Mail, Olga Levancuka e convinsa ca parintii ar trebui sa invete sa fie ceva mai egoisti in relatia cu copiii lor. Sa nu uite sa fie ei insisi si sa nu devina doar mama sau tatal cuiva. Acest lucru le va fi de mare folos nu doar parintilor, ci mai ales copiilor.

„Toata lumea e convinsa ca suntem parinti cu atat mai buni cu cat le oferim copiilor nostri mai multa atentie si mai multa dragoste; si copiii nostri vor deveni fiinte umane cu atat mai bune cu cat ne sacrificam noi pentru ele. Dar acest lucru nu este deloc adevarat”, spune consilierul personal. Apoi, incepe sa explice: „Cu cat ii oferi mai mult copilului, cu atat el va astepta mai mult de la tine si va face el mai putin.

E o presiune care creste constant si, pe masura ce trece timpul, momentele in care ai da orice sa pot sa scapi, sa iesi din casa vor deveni tot mai dese.” Asa se face ca, atunci cand copilul ajunge la pubertate, parintele e deja o bomba cu cea, un pachet de oboseala si nervi gata orcicand sa cedeze. Si este exact momentul in care copilul trece printr-o perioada foarte dificila pentru care chiar trebuie sa fii pregatit. Si calm. Si intelegator!

„Poate ca avenit vremea sa invatati sa fiti egoisti, ca sa va protejati sanatatea fizicia si sanatatea psihica si sa va asigurati ca veti fi cat mai mult timp prezenti in vietile copiilor vostri, ca ii veti putea sustine in mod concret. Stiti de la cine puteti invata cel mai bine sa fiti egoisti? Cgiar de la copiii vostri, ei stiu cel mai bine sa fie asa”, spune Olga Levancuka. Din punctul ei de vedere, copiii sunt psihologi excelenti si se pricep de minune sa ii faca pe adulti sa le rezolve treburile si problemele.

Solutia Olgai? „Puneti-i pe copii sa faca lucruri in l;ocul vostru. Nu sunteti nici servictorii, nici presul lor. Cu cat incetati mai repede sa va purtati asa, cu-atat mai rapid veti obtine respectul lor! Este execlent daca reusiti sa gasiti sarcini de dus la indeplinit impreuna, dar nu uitati niciodata sa lasati cateva exclusiv in responsabilitatea lor. Unele pe care le-ar putea gasi chiar amuzante”

Olga vine cu un exemplu concret: daca le spuneti copiiilor ca vreti sa vedeti un film l;a TV, dar de fapt va duceti in bucatarie sa strangeti dezastrul lasat de ei acolo, le veti tranmite mesaje confuze. Ei nu se gandesc ca bucataria chiar trebuie curatata.

Ei cred ca toate cuvintele pe care le-ai spus nici nu merita auzite. Data viitoare, spuneti-le: „Vreau sa vad un film,. dar mai intai trebuie sa fac curat in bucatarie, pentru ca dezordinea de acolo ma supara foarte tare!” In cazul inc are copiii se ofera sa ajute, foarte bine, sa ajute! Copiii vor sa isi vada parintii fericiti, acesta este un adevar.

Citeste continuarea in pagina urmatoare

Pagini: 1 2

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top