Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Locuințele se scumpesc în România. Care e unul din puținele orașe unde se ieftinesc

Prețurile apartamentelor sunt în continuă creștere în România. În topul orașelor unde prețurile aproape că au sărit în aer sunt Timișoara, Constanța și Cluj Napoca.

La polul opus, în mod surprinzător, se află Bucureștiul. În Timișoara, apartamentele s-au scumpit cu 2,8% până la 1,110 euro pe metru pătrat util, valoare cu 9,5% mai mare decât cea atinsă în aceeași perioadă din 2016, scrie Adevărul.ro.

La nivel național, prețurile s-au menținut pe parcursul celui de-al treilea trimestru din 2017. Tendința de stagnare se datorează ieftinirii apartamentelor din București. Casele, în schimb, s-au scumpit în Capitală cu până la 3,7%, iar în țară cu 3,9%.

„Tendinţa de diminuare a pretenţiilor vânzătorilor de apartamente din cel mai mare oraş al ţării poate fi pusă atât pe seama epuizării treptate a fondurilor Prima Casă, cât şi pe seama creşterii dobânzilor la credite – ambii factori fiind în măsură să afecteze puterea de cumpărare şi, implicit, volumul cererii solvabile, determinând astfel o reglare a aşteptărilor proprietarilor”, este de părere Dorel Niţă, Head of Data & Research în cadrul Imobiliare.ro şi Project Manager Analize Imobiliare.

La polul opus față de București se află orașul Cluj-Napoca. Municipiul județului Cluj a cunoscut ceea ce în economie se numește boom imobiliar. Orașul guvernat de Boc a crescut foarte mult din punct de vedere economic în ultimii 5 ani.

Prețurile s-au majorat cu 6% în ultimele trei luni la apartamente și case, per total. Și în Constanța apartamentele s-au scumpit cu 2,3%, până la 1,050 de euro pe metru pătrat util.

CITEȘTE ÎN CONTINUARE: Veste bună pentru români. E vorba de absolut toate salariile!

Guvernul a pregătit o măsură de care se vor bucura toți românii. Este vorba despre absolut toate veniturile pe care le câștigăm.

În proiectul de guvernare lansat recent pe piață se stipulează reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%, adică cu 6 procente.

„Proiectul de ordonanță de urgență a Guvernului pentru modificarea și completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal se află, începând de joi, în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Finanțelor. Pentru a se aplica, acesta are nevoie de aprobarea Guvernului și de publicarea în Monitorul Oficial.

CITEȘTE ȘI: Tudose, despre indemnizațiile pentru mame: Râdeam cu colegii să schimbăm legea până nu rămâne Halep gravidă

Anchetă pentru mamele care și-au umflat veniturile pentru a primi indemnizații mai mari

Cazul bebelusilor bolnavi din Arges: Anchetatorii vor sa deshumeze trupul fetitei moarte. Ce spun parintii

Anunț important despre pensiile românilor în 2018. Ministrul Muncii a dat marea veste

Printre alte măsuri importante pentru persoanele fizice și cele juridice, documentul prevede scăderea impozitului pe venit de la 16%, cât este acum, la 10%, de la 1 ianuarie 2018. „Cota de impozit este de 10% și se aplică asupra venitului impozabil corespunzător fiecărei surse din fiecare categorie pentru determinarea impozitului (…)”, scrie în proiect, făcându-se referire la următoarele categorii de venituri:

– activități independente;
– salarii și asimilate salariilor;
– cedarea folosinței bunurilor;
– investiții;
– pensii;
– activități agricole, silvicultură și piscicultură;
– premii;
– alte surse”, notează site-ul avocatnet.ro.

E important de precizat că proiectul Ministerului de Finanțe nu se aplică momentan. Ca să intre în vigoare, trebuie să fie publicat în Monitorul Oficial.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top