Stiri
Ora de iarna 2016. Efectul NEBANUIT al zilei cu 25 de ore
Cum te afecteaza trecerea la ora de iarna 2016
Schimbarea de la ora de iarna la cea de vara a avut loc in Romania pentru prima data in 1932, in prima duminica a lunii aprilie, respectiv in prima duminica din octombrie. Practica a ramas in vigoare pana in 1943, atunci cand legea trecerii la ora de vara a fost anulata si reintrodusa 36 de ani mai tarziu, in 1979.
Abia dupa 1997 s-a trecut la ora de vara la ora 1 GMT din ultima duminica a lui martie (dupa 22 martie) si la ora de iarna la ora 1 GMT din ultima duminica a lui octombrie, la fel cum se intampla si in zilele noastre.
CITESTE SI: REMEDIU INDIAN: elixirul care te salveaza de ASTENIA de toamna
In ciuda acestei „reguli” nu toate statele din lume accepta acest sistem orar, astfel ca prefera sa nu isi schimbe ceasul de doua ori pe an.
In ciuda faptului ca ne vom putea bucura de o ora in plus de somn, ora de iarna poate avea si cateva efecte secundare nu tocmai placute. De exemplu, multi oameni de plang de insomnii, nervozitate sau chiar depresie din cauza trecerii de la ora 04:00 la ora 03:00.
Mai mult, in aceasta perioada se poate instala si astenia de toamna si care afecteaza mai ales femeile cu varste cuprinse intre 30 si 40 de ani. Printre simptomele acestei afectiuni se afla de multe ori dificultatea de ne ridica din pat, stari de rau, oboseala.
Pe tine cum te afecteaza trecerea la ora de iarna?
Sursa foto SHUTTERSTOCK