Retete Craciun
Reteta de cornulete cu rahat
Pe masa de Craciun si de Revelion nu pot lipsi celebrele cornulete cu rahat. Sunt usor de pregatit, iar gustul lor aduce aminte de copilarie.
In cazul in care iti doresti sa iti surprinzi invitatii cu niste cornulete cu rahat delicioase, le poti prepara si tu. Nu ai nevoie de prea multa experinta ca sa iti iasa. Un secret pentru a iesi fragede este sa lasi aluatul cateva ore la frigider. Poti pregati aluatul cu o seara inainte, ca sa aiba timp sa devina fraged. Daca nu ai o rola de patiserie sau de pizza, cu care sa tai alautul, incearca si cu un cutit.
Iata ingredientele necesare pentru cornulete cu rahat
225 gr faina alba tip 550
45 gr faina tip 480 (sau 000)
150 gr smantana acra (fermentata; 25%)
180 gr unt rece (82%)
1 ou mic
1/8 lingurita sare
rahat
zahar pudra vanilat
Se pun faina si untul taiat cuburi intr-un vas si se amesteca putin cu mixerul, pana cand faina arata ca pesmetul. Se toarna peste faina smantana, care se amesteca usor cu oul si cu sarea. Se incepe sa se framante cu mana pana se leaga aluatul.
Aluatul pentru cornulete cu rahat se tine in frigider cateva ore
Se imparte aluatul in trei-patru bucati. Fiecare dintre ele se inveleste in folie de plastic, apoi de tin cateva ore la frigider, pentru a se fragezi.
Se intinde o bucata de hartie de copt pe masa si se scoate cate o bucata de aluat din frigider. Se intinde aluatul subtire. Se presara putina faina daca pare prea lipicios.
Cu o rola de patiserie se taie aluatul in 4, apoi fiecare bucata in 2 si apoi fiecare bucata iar in 2. Se obtin 16 bucati triunghiulare.
Se taie felii de rahat si se asaza pe marginea lata a triunghiurilor, apoi se ruleaza. Se asaza cornuletele in tava de copt si se coc in cuptorul preincalzit, la 200 de grade Celsius. Se scot si se presara zahar pudra peste ele.