Connect with us

Revistateo.ro

Specialistii ofera cateva sfaturi pentru a avea o inima sanatoasa. Afla care sunt ele si ce ai de facut pentru a preveni bolile de inima.

Sanatate

Sfaturi pentru a avea o inima sanatoasa

Bolile de inima sunt des intalnite atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor. Ce poti face pentru a le evita? Specialistii ofera cateva sfaturi pentru a avea o inima sanatoasa. Daca acorzi atentie anumitor aspecte, atunci scad sansele de a suferi in viitor de boli cardiovasculare.

Ce trebuie sa faci pentru a avea o inima sanatoasa?

Acorda atentie alimentatiei. Studiile au aratat ca in cazul persoanelor care au o dieta mediteraneana sansele de a suferi de boli cardiovasculare sunt mult mai mici. Cei care au o astfel de dieta consuma multe fructe si legume proaspete, cereale integrale, nuci si seminte, peste, ulei de masline.

Conteaza si cand mananci. Nu este important numai ce mananci, ci si cand mananci. Specialistii spun ca este important sa avem mese echilibrate. De asemenea, este bine ca dimineata sa se consume un numar mai mare de calorii decat seara, inainte de culcare. Astfel nu vei avea probleme cu obezitatea, tensiunea arteriala sau colesterolul, iar bolile de inima pot fi evitate.

Femeile care nasc inainte de termen trebuie sa aiba mai multa grija. Specialistii sustin ca nasterea inainte de termen ofera indicii asupra viitoarelor probleme cardiovasculare pe care le-ar putea avea mama. De aceea este important sa aiba o alimentatie sanatoasa si echilibrata care sa micsoreze sansele de aparitie a problemelor cardiovasculare. Un stil de viata sanatos este solutia ideala pentru a preveni problemele de sanatate legate de inima.

Este important sa reduci stresul. Medicii atrag atentia asupra faptului ca stresul ne poate afecta inima. Recomanda utilizarea unor tehnici prin care poate fi redus, meditatia fiind una dintre ele.

Sportul ajuta. Specialistii spun ca daca faci sport regulat, atunci scade risul de a suferi de boli cardiovasculare. In plus, in cazul unui atac de cord, sansele de a supravietui sunt mai mari in randul personelor care obisnuiesc sa faca miscare.

Asadar, poti lua masuri pentru a te asigura ca scad sansele de a suferi de boli cardiovasculare in viitor. De asemenea, este important sa mergi la medic de fiecare data cand simti ca ceva nu este in regula.

Articole pe aceeasi tema:

Ce intrebari pui medicului despre bolile de inima

Lichiorul care iti trateaza inima

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top