Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

Stiai ca starea ta de sanatate depinde de un singur ou? Afla cum este posibil!

E bine sa introduci ouale in dieta? Unii spun ca da, altii spun ca nu. Cei cu intoleranta la ou cu siguranta vor evita acest aliment extrem de sanatos. Pentru toti ceilalti, in schimb, nu e nicio problema daca vor sa tina o cura de slabire.

Starea noastra de sanatate poate sa depinda de un singur ou, sustine nutritionistul Mihaela Bilic pe pagina sa de Facebook.

„Nu stiu daca oul a fost sau este un aliment controversat pentru voi, dar daca e asa relaxati-va, nici macar colesterolul din ou nu mai reprezinta o amenintare! Mai ales ca numai 20-25% din populatie este sensibila la colesterolul din oua, restul de 70-75% este imuna.

Ca e satios, are putine calorii, multe proteine in albus si multe minerale si vitamine in galbenus, stim. Ce nu stim e ca oul infuenteaza in bine starea de bine:) In galbenusul de ou exista colina, o substanta din grupul vitaminelor B.

Colina este intim legata de activitatea vitaminelor B6 si B12 si este precursorul acetilcolinei, neurotransmitatorul de baza al creierului.

Un deficit de colina determina anxietate si depresie, adica afecteaza major dispozitia. Si nu exista o sursa alimentara mai bogata si mai eficienta pentru colina decat galbenusul de ou.

CITESTE SI: Reteta INEDITA: Omleta fara oua!

CITESTE SI: Iata cele 5 legume cu care poti inlocui carnea! Contin multe proteine!

Fara sa fie nevoie de multe argumente, poate n-ar fi rau ca macar de 2 ori/sapt sa ne incepem ziua cu un ou fiert moale.

Si savurandu-l pe indelete, cu bucatele de paine prajita, sa multumim naturii ca a facut lucrurile asa de simple: un galbenus ca un soare e suficient sa ne aduca buna dispozitia in suflet!”, scrie specialistul.

Ouale pot fi consumate sub diferite forme: o omleta la micul dejun ofera energie pentru toata ziua si asta pentru ca va ofera necesarul de proteine pentru 24 de ore.

Ouale pot fi introduse fierte (mai ales albusurile) in salate cu legume si ulei de masline. Asadar, poti introduce si ouale in dieta ta!

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top