Connect with us

Revistateo.ro

Par & Coafuri

Ce se intampla daca te dai cu lamaie pe par. Uite efectele benefice pe care le are

Cu totii stim beneficiile pe care le are lamaia asupra sanatatii. Aceasta contine multi nutrienti precum vitamina C, vitamina B, calciu si fier. Lamaia are insa si beneficii asupra frumusetii, mai ales in ingrijirea parului.

Iata ce se intampla daca te dai cu lamaie pe par:

1. Decoloreaza natural parul
In loc sa iti arzi parul decolorandu-l la salon sau acasa cu vopsea sau alte amestecuri chimice, foloseste sucul de la o lamaie pentru a-ti deschide natural nuanta parului. Imbiba niste dischete demachiante in suc de lamaie si unge suvite de par cu el. Nu te impacienta daca nu obtii rezultate din prima, va trebui sa repeti procedeul pentru a vedea rezultate. In schimb, merita sa ai rabdare pentru ca rezultate vor fi vizibile si nu iti vor afecta sub nicio forma firul de par, deoarece aceasta este o metoda naturala si deloc daunatoare de decolorare.

2. Indeparteaza reziduurile
Toate produsele pentru ingrijirea parului (sampon, balsam, masca, ceara, spuma etc.) lasa reziduuri pe scalp si firul de par. Pentru a le indeparta, fa-ti o solutie de scrubbing cu suc de lamaie. Mai ai nevoie doar de sare. Amesteca sarea cu zeama de la o lamaie si maseaza usor zonele scalpului in care exista reziduuri. Clateste-ti scalpul cu apa curata si apoi bucura-te de efecte.

CITESTE SI: Dieta cu LAMAIE SI GHIMBIR. Iti topeste grasimea de pe abdomen!

CITESTE SI: Pune ZEAMA DE LAMAIE in CAFEA! Efectul este INCREDIBIL!

3. Contribuie la cresterea parului
Aproape orice femeie isi doreste sa aiba o podoaba capilara bogata. Solutia este la indemana daca amesteci suc de lamaie cu ulei de ricin si il aplici direct la radacina. Maseaza usor si apoi clateste bine. Poti repeta acest proces dar nu mai mult de o data pe saptamana.

4. Te ajuta sa scapi de matreata
Daca ai incercat nenumarate solutii pentru a scapa de matreata si niciuna nu a avut efect, iti redomandam sa incerci cu o lamaie. Pur si simplu ia o lamaie, tai-o in jumatate si maseazati scalpul cu pulpa fructului. Aceasta solutie are efecte si in intarirea firului de par, dar nu aplica acest tratament decat o data pe saptamana altfel risti sa iti degradezi firele de par.

5. Face parul mai stralucitor
Daca amesteci zeama de lamaie cu putina miere si ulei de masline, vei obtine o masca de par care ii va oferi podoabei capilare o stralucire naturala. Aplica masca pe suvitele de par si las-o sa actioneze timp de 30 de minute. Clateste bine parul si apoi lasa parul sa se usuce natural.

6. Curata foliculii
Pentru femeile cu parul gras este un chin sa gaseasca o solutie cu cat mai putine chimicale care sa nu afecteze firul de par si sa il degradeze si mai rau. Iata solutia pe baza de lamaie care ajuta parul sa nu se mai ingrase atat de repede: ia un albus de ou si amesteca-l cu zeama de la o lamaie. Amesteca bine si aplica masca pe scalp, lasand sa actioneze timp de jumatate de ora. Clateste bine parul si apoi bucura-te de senzatia de prospetime lasata de acest amestec.

Util: Cum alegem lamaia perfecta
Lamaile sunt niste fructe pe care le gasim in supermarket-uri sau piete pe tot parcursul anului. Alege o lamaie cu coaja subtire deoarece acestea sunt mai zemoase iar tu ai nevoie de asta. Ai grija sa fie destul de grea pentru dimensiunea ei si textura cojii sa fie fin granulata. Culoarea lamaii trebuie sa fie pe deplin galbena, altfel, daca este verde, poate contine mai multi acizi petru ca nu este suficient de coapta.

Util: Cum conservam lamaia mai mult timp
Daca ti-ai cumparat lamai si nu ai timp sa iti faci una din mastile prezentate mai sus, nu este absolut nicio problema. Iata ce trebuie sa faci pentru a mentine lamaile proaspata mai mult timp: pastreaza-le la temperatura camerei, departe de expunerea la soare, pentru aproximativ o saptamana. La frigider rezista maximum patru saptamani. Daca ai timp, poti stoarce lamaile si sa pui sucul in tavite, la congelator; astfel le poti utiliza dupa bunul plac cand ai timp.

Ce zici de aceste masti pentru par pe baza de lamaie? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Par & Coafuri

To Top