Connect with us

Revistateo.ro

Stil de viata

Utilizarea plantelor medicinale – reglementări și restricții UE

Comisia Europeana propune cetatenilor un chestionar prin intermediul caruia autoritatile de la Bruxelles vor sa afle cat de bine este informata populatia in legatura cu piata de suplimente naturiste si plante medicinale.

In prezent, pentru omologarea unui supliment naturist nu este nevoie de studii stiintifice complexe care sa probeze eficienta lui, dovezile utilitatii sale fiind sutele de ani de folosire a plantelor medicinale in scop medical.

In opinia doctorului Pavel Chirila, specialist in tratamente naturiste, reglementarile stricte pe care le pregateste Comisia Europeana ar putea aduce schimbari semnificative in comercializarea produselor naturiste si ar putea limita accesul la ele.

In acest an, au fost formulate o serie de chestionare care in principiu ar trebui sa indice opinia autoritatilor si a cetatenilor daca suplimentele din plante medicinale pot fi folosite pe baza de traditie sau doar pe baza de studii stiintifice. Inainte de a raspunde la acest chestionar, cei care il completeaza ar fi trebuit informati despre contextul in care raspund si consecintele raspunsurilor pe care le dau”, a explicat Pavel Chirila.

Potrivit acestuia, la nivelul Uniunii Europene se pune problema daca utilizarea produselor din plante sa continue pe baza traditiei istorice – care le-a demonstrat calitatile si absenta aproape cu desavarsire a efectelor adverse, sau sa se porneasca de la ideea ca nu se stie nimic despre ele si sa poata fi utilizate doar dupa efectuarea unor studii extinse si costisitoare.

Chestionarul il gasiti aici.

 Citeste mai mult pe stirileprotv.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stil de viata

To Top