Connect with us

Revistateo.ro

10 alimente care contin lapte si nu stiai asta

Dieta si Sport

10 alimente care contin lapte, in mod surprinzator

Exista alimente care contin lapte, desi crezi ca poti evita lactatele consumandu-le. Laptele este fundamental in viata noastra, chiar daca in timp aflam ca acesta ne poate ingrasa si provoaca probleme persoanelor cu intoleranta zero la lactoza.

Laptele este primul aliment pe care il consumam de cand ne nastem. In primele 6 luni, laptele matern este cel care ne tine in viata. Abia din luna a sasea (in unele cazuri luna a saptea sau a opta) bebelusii trec la alte alimente.

Pentru persoanele care au intoleranta la lactoza sau, pur si simplu, vor sa renunte o perioada la lapte trebuie precizat ca anumite alimente ce nu te duc cu gandul la lapte il contin din plin. Vorbim aici atat despre alimentele propriu zise cat si despre preparate culinare pe care le consumam des.

Calciul pe care il contine laptele reduce din plin riscul de a face osteoporoza precum si cancerul de colon. Pe de alta parte, consumat in exces, poate duce la dezvoltarea cancerului ovarian si inclusiv a celui de prostata, arata un studiu realizat de Harvard School of Public Health.

Alimente care iti fac soldurile mari

Alimente care iti repara stomacul dupa o zi in care ai mancat prost

Alimente care contin lapte si nu ti-ai dat seama de asta pana acum

1. SUPA-CREMA SAU CARTOFII PIURE

Piure-ul din cartofi se prepara in multe restaurante cu lapte, iaurt sau unt. Pentru a face cartofii mai moi, ca o pasta perfecta, bucatarii adauga o cana de lapte si apoi amesteca cu telul pana se omogenizeaza compozitia. Adaugarea laptelui la cartofii piure este, de altfel, recomandata mai ales de bunicile noastre, aceasta fiind una din cele mai vechi retete de la tara.

2. PAINEA ALBA

Painea alba contine nu doar lapte, ci si zahar. Poate fi periculoasa pentru sanatate daca este consumata zilnic in cantitati mari. Incearca sa faci ca painea sa iti ajunga doua zile ca sa nu te ingrasi.

3. MEZELURI

Si mezelurile se prepara cu niscaiva lapte. Crenvurstii, de pilda, contin resturi de la animale si lapte. Compozitia din crenvursti este omogenizata cu ajutorul lactatelor.

4. PASTE

Laptele se gaseste din abundenta si in pastele fainoase, fie ca e vorba de spaghete sau macaroane.

5. MAIONEZA

Maioneza trebuie consumata cu moderatie pentru ca are in compozitie mult ulei. Laptele si uleiul nu fac casa buna si sunt periculoase pentru digestie.

6. PRODUSE DE PANIFICATIE

Croissantele din patiserii si pana si saratelele contin lapte. Si covrigii sunt facuti tot cu lapte, mai spun specialistii.

7. INGHETATA DIETETICA

Poate ca nu te surprinde, insa pana si inghetata asa zis dietetica contine lapte sau produse din lapte (iaurt, zer etc).

8. SMOOTHIE-URI

Unele smoothie-uri sunt facute pe baza de iaurt. Cel cu banane, de pilda, pentru a fi mai gustos, contine si lapte.

9. CIOCOLATA NEAGRA

Unele firme care produc ciocolata neagra introduc si lapte, chiar daca aceasta ciocolata este recunoscuta pentru ca nu are zahar.

10. BATOANE PROTEICE CU CEREALE

Batoanele pentru masa musculara, cunoscute ca batoane proteice, au un continut ridicat de lapte.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Dieta si Sport

To Top