Connect with us

Revistateo.ro

10 intrebari despre divort de la fiica mea de 9 ani

Stiri

10 intrebari despre divort de la fiica mea de 9 ani

Emilia este o mama de 30 de ani care a dorit sa ne impartaseasca o experienta emotionanta din viata ei, poate cea mai profunda pe care a trait-o pana acum. Fiica ei i-a pus cateva intrebari despre divort, dupa ce a aflat ca parintii ei nu vor mai locui impreuna.

Despre divort. Intrebari de la fiica mea de 9 ani

„Mihaela are 9 ani si mi-a pus cateva intrebari in legatura cu ideea de a divorta. Mi s-a rupt sufletul sa aflu cum traieste un copil experienta divortului parintilor sai si vreau sa impartasesc experienta mea cu toate mamele din lume. Mihaela a aflat despre divort de la bunica ei, adica mama sotului meu, intrucat mama mea nu mai traieste. Am rugat-o pe ea sa vorbeasca pentru ca eu nu stiam cum sa ii explic anumite lucruri.

Scrisoarea unei mame singure: „Sufeream pentru ca am ales sa fiu altfel decat societatea”

Psihologii recunosc: Aceste tipuri de comportament vor duce la divorţ

Nu am vrut s-o ranesc si sa ii spun ca tatal ei arunca toti banii pe jocurile de noroc si pune familia in dificultate zi de zi. Nu puteam, efectiv, sa ii spun asta. Dupa ce a aflat ca nu vom mai fi impreuna, a venit la mine in camera si m-a intrebat cateva lucruri care m-au facut sa plang. Mi s-a rupt inima si, pentru o clipa, m-am invinovatit pentru decizia luata. Am vorbit cu un psiholog si am inteles ca e normal ca Mihaela sa gandeasca asa. Nu mi-am schimbat decizia in cele din urma.

Mihaela a venit in camera mea. „Mami, dormi?”. „Nu”, i-am raspuns eu. Intra, panseluta mea”. S-a uitat in ochii mei in timp ce se tinea in brate ursuletul ei de plus si a inceput seria de intrebari si raspunsuri. O sa va las doar lista intrebarilor, pentru ca banuiesc ca deja stiti raspunsurile pe care le-ar oferi orice mama.

1. O sa mai pot sa il vad pe tati?

2. Ce se va intampla cu Tina (catelusa noastra)?

3. Mai mergem in excursie?

4. Cine ma va duce la scoala? (obisnuia sa o duca bunica din partea tatalui)

5. O sa am voie sa mai stau pana seara cu copiii afara? (eu ii interziceam sa stea mult, tatal ei o lasa)

6. O sa veniti amandoi la serbarea de la sfarsit de an?

7. V-ati certat din cauza mea?

8. Mami, esti trista?

9. O sa ma iubiti la fel de mult?

10. O sa pot sa stau cu voi doi cand vreau sa va dau un pupic?

Raspunsurile sunt evidente. Divortul nu sterge iubirea parintilor fata de copii si nici relatiile dintre copii si parinti.

Astazi, Mihaela are 10 ani. A mai crescut, priveste altfel lucrurile si s-a obisnuit cu ideea despartirii. Intelege mai multe lucruri si isi iubeste parintii la fel ca pana acum. Divortul nu trebuie sa afecteze copiii, daca stii sa la explici lucrurile”.

Cu drag, Emilia

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top