Stil de viata
10 invataturi de viata de la Dalai Lama
Dalai Lama este considerat a fi unul dintre cei mai importanti lideri spirituali ai lumii, iar milioane de persoane ii asculta sfaturile cu sfintenie.
Acesta a impartasit in conferintele la care a participat zece sfaturi de care fiecare persoana ar trebui sa tina cont.
„Nu e nevoie de temple, nu e nevoie de filosofii complicate. Creierul si inima mea sunt templele mele, filosofia mea este bunatatea.”
“Noi oamenii suntem fiinte sociale. Venim pe aceasta lume in urma actiunii altora. Supravietuim datorita celorlalti. Fie ca ne place, fie ca nu, sunt putine momente in viata cand nu beneficiem de pe urma actiunilor celorlalti. Din acest motiv nu e deloc surprinzator ca in mare parte fericirea noastra apare in contextul relatiilor noastre cu ceilalti.”
“Cand te raneste o sageata otravita, important este s-o scoti mai intai; nu e momentul sa te intrebi de unde vine, cine a tras-o sau ce otrava poarta.”
“Daca vrei ca cei din jurul tau sa fie fericiti, arata-le compasiunea ta. Daca vrei ca tu sa fii fericit, arata-ti tie compasiune.”
“Gasesc speranta in cele mai negre dintre zile, si ma concentrez in cele mai fericite. Eu nu judec universul.”
“Tine minte: cea mai buna relatie este cea in care iubirea reciproca depaseste nevoia fiecaruia.”
Traieste o viata onorabila. Atunci cand imbatranesti si te gandesti in urma, vei putea sa te bucuri a doua oara de ea.”
“In neintelegerile cu cei dragi ia seama numai de situatia curenta. Nu invoca trecutul.”
“Daca problema poate fi rezolvata, nu trebuie sa-ti faci griji. Daca problema nu poate fi rezolvata, nu are sens sa-ti faci griji.”
“Suferinta ii innobileaza pe oameni. Numai cel care a suferit, pretuieste fericirea.”
Citeste si: 7 adevaruri dure care ne pot schimba viata in bine
Cine este Dalai Lama
Dalai Lama este seful spiritual si temporal al Tibetului. De la varsta de 16 ani, Dalai Lama si-a asumat intreaga putere temporala si timp de noua ani a urmarit reconcilierea cu guvernul chinez. In anul 1959, la Lhasa izbucneste o revolta impotriva Chinei, iar Dalai Lama este nevoit sa paraseasca Tibetul si sa se stabileasca in India, acolo unde a fost urmat de peste o suta de mii de conationali.