Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

10 lucruri din casa despre care nu stiai ca au data de expirare

Exista numeroase obiecte din casa ta despre care ai putea crede la prima vedere ca nu au o data de expirare, insa unele te vor surprinde.

Atunci cand te gandesti la o pereche de adidasi si la cat timp trebuie sa ii folosesti, iti vine in minte faptul ca faci acest lucru atunci cand se rup. Ei bine, acest lucru este cat se poate de fals, caci, alaturi de multe alte lucruri din locuinta ta, adidasii au o data de expirare.

Dupa ce ai alergat in jur de 500 de kilometri, ei bine, ar cam fi cazul sa arunci adidasii tai preferati de alergare. Specialistii recomanda ca la un an dupa ce i-ai cumparat sa renunti la ei.

In cazul sutienelor, dupa 1 an sau doi, renunta la ele. In timp, sutienele isi pierd forma, din elasticitate, devin prea mari sau prea mici si devin inconfortabile. De asemenea, renunta la ele atunci cand slabesti sau te ingrasi considerabil.

 

Sutien / foto: Shutterstock.com

Sutien / foto: Shutterstock.com

Peria de par trebuie sa fie curatata macar o data pe saptamana si inlocuita la 1 an. Daca ai o perie din fire naturale, atunci inlocuieste-o la 7-10 luni.

Papucii de baie  –  sunt mediul perfect pentru a raspandi infectiile fungice. La sase luni renunta la ei si, in cele sase luni, incearca sa ii speli cat de des poti.

5 lucruri pe care nu le stii despre PLANS

Pernele – la 2-3 ani, arunca fara regret pernele pe care le ai in casa. Impiedica durerile de spate si insomniile din cauza acarienilor si  arunca pernele. De asemenea, se recomanda sa le speli la masina de spalat la 95 de grade.

Nici prosoapele nu trebuie sa fie folosite pana cand  se rup. La 1-3 ani arunca-le. Prosoapele ude sunt mediul perfect pentru inmultirea bacteriilor, iar spalarea constanta nu impiedica acest lucru.

Periuta de dinti – la trei luni, renunta la periuta si curata-ti alta. Si daca ai avut o raceala si ai scapat de ea arunca periuta la gunoi, pentru a preveni imbolnavirea din nou.

Parfum/ foto: Shutterstock.com

Parfum/ foto: Shutterstock.com

La 1-3 ani, arunca parfumurile pe care le ai in casa si evita astfel sa iti patezi hainele si sa ai probleme cu pielea. Cele care contin ulei esential rezista trei ani de zile, iar dupa deschidere doi ani. Apa de toatelta poate tine chiar si patru ani nedesfacuta, iar dupa desfacere doi ani.

Produse de curatenie / foto: Shutterstock.com

Produse de curatenie / foto: Shutterstock.com

Dezinfectantii din casa – la trei luni de la deschiderea lor, arunca-i, caci incep sa isi piarda proprietatile de curatare.

Prelungitorul electric – chiar daca ai facut o investitie imporanta in el, la 1-2 ani arunca-l, caci are o anumita capitate. Daca a depasit-o poti avea probleme cu aparatura pe care vrei sa o incarci.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top