Connect with us

Revistateo.ro

10 lucruri pe care nu le știi despre unghii

Stiri

10 lucruri pe care nu le știi despre unghii

Unghiile noastre duc cu adevărat o bătălie pe parcursul fiecărei zile și cu toate acestea încă ne întrebăm de ce un strat proaspăt de ojă nu rezolvă toate problemele. Adevărul este că unghiile sunt mult mai complexe decât credem. Iată câteva lucruri interesante pe care cel mai probabil nu le știai!

1. O unghie crește cu aproximativ 3.5 mm pe lună. Lipsa de vitamine și de nutrienți esențiali poate reduce viteza de creștere a unghiilor, le poate exfolia și le poate slăbi.

2. Părul și unghiile sunt compuse din aceeași proteină. Ambele sunt alcăuite din keratină, dar sunt compuse într-un mod diferit.

3. Unghiile cresc mai repede la bărbați decât la femei. Siatuația stă invers doar atunci când femeia este însărcinată. În acea perioadă viteza de creștere a unghiilor se mărește considerabil.

CITEȘTE ȘI: SFATURI PENTRU TRATAREA UNGHIILOR ÎNCARNATE

4. Cuticulele acționează ca un sigiliu pentru a păstra umiditatea și a proteja unghia de bacterii. Deși unele femeie le găsesc neatrăgătoare, este foarte important să nu le tai, ci să le împingi la baza unghiei.

5. Genetica determină cât de puternice sunt unghiile tale. Duritatea unghiilor este transmisă de la o generație la altă și nu poți face nimic pentru a repara situația. Desigur că există numeroase tratamente care promit să întărească unghiile, însă efectul acestora este temporar.

6. Unghiile nu au nevoie de oxigen. Ideea că unghiile au nevoie să respire este greșită. Acestea sunt de fapt celule moarte care nu au nevoie de oxigen. Cu toate acestea cuticulele și patul unghiilor necesită oxigen pentru a supraviețui.

7. Vremea neplăcută afectează sănătatea unghiilor. În anotimpul rece acestea tind să crească mai greu și pot fi mai casante. De aceea trebuie să le oferi o îngrijire corespunzătoare în fiecare anotimp.

8. Obiceiul de a-ți roade unghiile este asociat cu stresul și nervozitatea și este unul dintre obiceiurile de care scapi cel mai greu.

9. Tăiatul unghiilor este extrem de important. Deși îți dorești unghii lungi și elegante este indicat să le tai periodic pentru a înlătura orice urmă de bacterii și murdărie.

10. Unghiile îți dau indicații exacte despre starea de sănătate. Unele dintre cele mai comune semne sunt unghiile pale (lipsă de vitamine), liniile verticale de pe unghii (melanom), sau albăstreala (insuficient oxigen).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top