Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

10 lucruri pe care nu trebuie sa le faci cand mergi in vizita

Cu totii stim faptul ca modul in care te comporti cand mergi la cineva in vizita este foarte important atat pentru vizitator, cat si pentru cel vizitat.

Daca vrei ca acea persoana sa te mai invite si alta data, atunci trebuie sa tii cont de cateva sfaturi esentiale pentru o vizita reusita.

Oricat de apropiat ai fi de gazda, nu ar trebui niciodata sa mergi neanuntat la aceasta si sa o surprinzi cu vizita ta.
Fiecare vizita se anunta in prealabil.

Daca stii ca gazda are copii, atunci nu ar trebui sa mergi cu mana goala. Cateva dulciuri ii vor bucura foarte tare pe cei mici si te vor transforma intr-un vizitator pe care isi vor dori sa il mai vada si alta data.

De asemenea, pentru adulti, poti duce o sticla cu vin sau o cutie cu prajituri. Cu siguranta ca le vor aprecia.
Dupa ce ati stabilit intalnirea, incearca sa fii punctual si sa nu te lasi asteptat. In cel mai rau caz, poti intarzia in jur de 10-15 minute, insa nu mai mult.

10 lucruri pe care nu trebuie sa le faci cand mergi in vizita

Daca gazda insista, ramai incaltat cu pantofii cu care ai venit. Insa daca vremea este foarte urata afara si consideri ca ai face mizerie, atunci poti avea la tine o pereche de botosi de plastica de unica folosinta, pe care ii poti trage peste pantofi.

Iata 10 lucruri pe care trebuie sa le eviti cu desavarsire cand mergi in vizita:

1. Nu sta la telefon in timpul mesei. Daca te apuci sa stai sa cauti pe telefon si sa te joci, atunci s-ar putea ca gazda sa se simta jignita.

2. Nu intreba ce parola de Wi-fi au gazdele. Daca acestea iti spun ele acest lucru, atunci multumeste-le, insa nu uita de punctul 1.

3. Nu purta incaltaminte pe covor.

4. Nu iti baga nasul in lucrurile gazdei si nu te apuca sa cauti prin dormitoare. Desi esti curios ce bijuterii are, ce parfum poarta, nu ai venit in inspectie.

5. Nu te uita in frigider. Este de prost gust sa cauti prin frigiderul gazdei si sa cauti daca are sau nu mancare. Daca vrea aceasta sa te invite la masa, o va face din primele minute ale vizitei.

6. Nu te duce la o petrecere fara un cadou. Apeleaza cu incredere la bauturi fine si gazdele vor fi impresionate de gestul tau.

7. Nu te servi singur cu mancare, fara sa ceri voie. Gazda se va ocupa de servirea ta, iar in cazul in care servirea este de tip bufet suedez, poti sa iti pui singur in farfurie.

8. Nu iti pune picioarele pe mobila. Nu este deloc ok sa te asezi cu picioarele pe masuta de cafea a gazdei. De asemenea, nu este in regula nici sa stai cu picioarele sub tine pe pat sau pe scaun.

9. Nu refuza mancarea care ti se ofera. Nu este etic sa refuzi ce a pregatit gazda. Daca nu poti consuma un anumit aliment, poti spune discret ca medicul ti-a recomandat sa nu il mai consumi.

10. Nu veni niciodata cu altcineva in vizita, daca nu ceri permisiunea, mai intai. De asemenea, nu veni cu animalul tau de companie.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top