Connect with us

Revistateo.ro

Ceaiul verde este unul dintre cele mai populare ceaiuri din lume. Desi multe persoane cred ca este bun numai pentru a scadea in greutate, acesta este eficient si in alte afectiuni.

Naturiste

10 motive pentru care sa consumi ceai verde. Calmarea alergiilor se afla printre ele

Ceaiul verde este unul dintre cele mai populare ceaiuri din lume. Desi multe persoane cred ca este bun numai pentru a scadea in greutate, acesta este eficient si in alte afectiuni.

In primul rand, ceaiul verde ajuta la scaderea colesterolului rau in sange. Studiile au aratat ca reduce nivelul de colesterol din sange si imbunatateste relatia dintre colesterolul rau si colesterolul bun.

In al doilea rand, ceaiul verde previne tensiunea arteriala crescuta. Mentine tensiunea arteriala la nivel optim.

Studiile au aratat ca ceaiul verde reduce riscul de a dezvolta cancer datorita antioxidantilor pe care ii contine. Este de 100 de ori mai efectiv decat vitamina C si de 25 de ori mai bun decat vitamina E. Ajuta corpul sa protejeze celulele.

Reduce nivelul de zahar din sange. Prin urmare, este perfect pentru persoanele care sufera de diabet.

10 motive pentru care sa consumi ceai verde. Printre ele se afla imbunatatirea sistemului imunitar

Imbunatateste sistemul imunitar, datorita polifenolilor si ale flavonoizilor.

Calmeaza alergiile, datorita compusului epigallocatechin gallate (egcg).

Cercetatorii au descoperit ca una dintre componentele ceaiului verde, numita epigallocatechin gallate (egcg) previne atacul virusului HIV asupra celulelor imunitare din organism.

Ceaiul verde contine antioxidanti, numit catechine. Acest antioxidant are puterea de a ucide bacteriile responsabile de intoxicatii alimentare. El distruge, de asemenea, otravuri produse de aceste bacterii.

Ceaiul verde poate ajuta la prevenirea si reducerea riscului de artrita reumatoida. De asemenea, este benefic atunci cand vine vorba de starea generala de sanatate.

Cantitatea mare de fluorura ajuta la menținerea rezistenței osoase. Daca bei ceai verde in fiecare zi, acesta te ajuta sa iti pastrezi densitatea oaselor.

Articole pe aceeasi tema:

Dieta cu ceai verde și lapte. Slăbești 2 kg pe zi!

4 lucruri pe care nu le stiai despre ceaiul verde

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top