Stiri
10 sfaturi ca să ai o poziție corporală corectă încât să nu te îmbolnăvești
Înainte de a învăța care este poziția corectă a corpului, trebuie să știi că există o poziție corectă chiar și când stai în fața calculatorului. Așa cum recomandă antrenorul spaniol Juan Ruiz Lopez, pune cele două palme sub fund, și așează-te așa peste ele. Vârfurile degetelor celor două palme trebuie să se întâlnească sub șezut la mijloc. Stai în acest timp cu spatele drept și ia-ți apoi mâinile de sub fund încercând să păstrezi poziția corporală inițială. Acesta este doar un mic truc pentru a-ți corecta din când în când poziția în fața calculatorului.
Iată 10 sfaturi ca să ai o poziție corporală corectă să nu te îmbolnăvești:
1. Recunoaște problema. Trebuie să recunoști că ai probleme cu spatele, iar aceste probleme sunt cauzate de statul la calculator.
CITEȘTE ȘI: 4 EXERCIȚII ESENȚIALE PENTRU VINDECAREA DURERILOR DE SPATE
2. Slăbește. Orice kilogram în plus peste media ta îți va modifica poziția corporală și va apăsa mai mult pe spatele tău.
3. Ridică-te la fiecare 30 de minute. Nu sta mai mult de o oră în fața calculatorului fără să îți miști corpul.
4. Contractează-ți abdomenul. Când stă așezați, musculatura care are în sarcină controlul poziției corporale tine să se dezactiveze, tensiunea căzând asupra discurilor vertebrale ale spatelui.
5. Corectează-ți din când în când poziția pe scaun. Trucul de la începutul articolului îți va fi de folos.
6. Nu îți îngreuna geanta. Dacă mergi la locul de muncă și drumul ți se pare obositor, e posibil să fie așa pentru că în poșeta ta cari pietre. Ia strictul necesar cu tine: nu îți crea singură probleme în plus de sănătate.
7. Evită să te uiți la telefonul mobil din minut în minut. Presiunea asupra zonei cervicale poate crește cu până la 27 de kilograme dacă te apleci să scrii mesaje pw Whatsapp astfel încât să nu te vadă șeful.
8. Fă exerciții pentru torace și umeri.
9. Fă-ți masj în zona paravertebrală cu o paletă de tenis sau un alt obiect asemănător. Masajul să fie circular și intens.
10. Schimbă periodic poziția pernei pe care dormi sau te odihnești după o zi de muncă.