Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

13 lucruri care pot fi invatate cu SCOALA VIETII

Examen de bacalaureat, licenta, doctorate – studiile sunt foarte importante in viata omului atata vreme cat ne invata cel putin cele 13 lucruri de mai jos. Acestea pot fi invatate, de altfel, si cu scoala vietii, considerata de multi mai importanta decat orice diploma.

13 lucruri care pot fi invatate cu scoala vietii:

1. NU ITI SUBESTIMA VALOAREA

Daca cineva are o functie mai mare decat tine, este mai bogat, are o familie numeroasa sau e casatorit si ii merge bine asta nu ii garanteaza ca e ferit de necazuri. Valoarea ta nu trebuie sa reiasa din felul in care te raportezi la ceilalti ci de ce stii sa faci tu unic pe lumea asta.

2. NU ITI STABILI OBIECTIVE DUPA TRENDURI

„E la moda, trebuie sa o fac si eu…” – probabil ti-ai spus deseori acest lucru. Tot ce e la moda ne face cu adevarat fericiti? Viata iti demonstreaza ca si moda este creata de cineva. Fii tu cel care naste trendurile!

CITESTE SI: Conversatia dintre un ELEFANT si o FURNICA

RECOMANDARE Test online: Afla in cateva secunde daca traiesti in trecut, prezent sau viitor!

3. NU IGNORA LUCRURILE DRAGI TIE

Niciodata, dar niciodata sa nu uiti de unde ai pornit si care au fost oamenii care ti-au fost aproape. Intr-o zi vei ajunge cineva, iar asta nu trebuie sa te desprinda de prieteni, familie si alti oameni care au contat candva in viata ta.

4. NU LASA CA VIATA SA TI SE SCURGA PRINTRE DEGETE

Poti face o mie de lucruri intr-o zi. Poti calatori de unul singur daca nu ti-ai gasit sensul, poti face sport, te poti distra intr-o mie de feluri diferite de felul in care o fac ceilalti.

5. NU RENUNTA CAND TREBUIE SA OFERI CEVA

Iti este teama sa spui „Te iubesc” sau sa iti arati afectiunea? Ar trebui sa renunti la acest sentiment. Viata iti dovedeste ca trebuie sa fii liber, sa spui si sa arati mereu ceea ce simti pentru cineva pentru ca, la un moment dat, s-ar putea sa fie prea tarziu.

6. INCERCARILE NU SE TERMINA NICIODATA

In momentul in care nu mai lupti, ai pierdut. In momentul in care consideri ca trebuie sa mergi mai departe cu orice pret, esti deja un invingator.

7. ADMITE CA NU ESTI PERFECT

Daca ai fi perfect, te-ai plictisi teribil. Transforma-ti defectele in calitati si fa din acestea lucruri de nepretuit.

8. NU TE DESCUMPANI IN FATA DRAGOSTEI

Daca nu ti-ai gasit inca sufletul pereche, nu inseamna ca dragostea nu exista. Invata sa te iubesti pe tine, sa iubesti oamenii in general si vei vedea ca vei fi rasplatit.

9. NU TE GRABI

Nu alerga repede prin viata pentru ca vei uita pe unde ai trecut si ce ai facut.

10. NU ITI FIE RUSINE SA CERI O IMBRATISARE

Aceasta nu este o dovada de slabiciune. Ba dimpotriva, oamenii puternici isi recunosc partile sensibile. A le ascunde inseamna a avea o viata falsa.

11. NICIODATA NU E PREA TARZIU PENTRU INVATAT

Invatam din clipa in care ne-am nascut pana in ziua in care inchidem ochii. Daca vrei sa inveti o limba noua sau o meserie noua si te ‘impiedica’ varsta, niciodata nu o vei face.

12. ASTEAPTA-TE LA TRADARI

Oamenii sunt foarte slabi si actioneaza de multe ori in moduri care ne dezamagesc. Nu te speria daca cineva te va trada, nu te trada pe tine insuti, caci asta e cel mai important.

13. AI GRIJA LA TIMP SI CUVINTE

Atentie cum le folosesti deoarece nu mai pot fi recuperate.

Sursa foto: Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top