Stiri
13 Lucruri pe care sigur NU le stiai despre CRACIUN
Stii colindele, stii povestea lui Mos Craciun si stii si povestea bradului de Craciun, dar sigur NU stiai aceste lucruri!
1. Mos Craciun nu a fost dintotdeauna imbracat in haina rosie. Pana sa ajunga la bine cunoscuta „uniforma” rosie, a mai incercat nuantele verde, maro si albastru. Formula actuala a intrat in traditie in anul 1931, cand a aparut intr-o reclama facuta de compania Coca Cola.
2. In medie, oamenii petrec doua ore pe zi ambaland cadouri in perioada Craciunului.
3. Peste 60% dintre americani canta colinde pentru animalele lor de companie. Acestea sunt in mare parte caini si pisici.
4. Colindul „Jingle Bells” a fost conceput initial pentru Ziua Recunostintei, o mare sarbatoare americana.
5. Tot „Jingle Bells” a fost prima melodie fredonata in spatiu, pe 16 decembrie 1965, de catre astronautii Tom Stafford si Wally Schirra, cand acestia se aflau in misiunea Gemini 6.
6. Cel mai inalt brad de Craciun a fost impodobit intr-un mall din Washington in anul 1950. Inaltimea sa depasea 65 de metri.
CITESTE SI: Povestea fetitei care nu stia ce este Bradul de Craciun
CITESTE SI: Mosul meu a fost un om al strazii. O poveste care te va face sa vezi altfel viata
7. Sapte din zece caini primesc daruri de la stapanii lor, in ajunul zilei de Craciun. Pana si cainii sunt tratati regeste in aceasta zi magica.
8. Cercetatorii stiintifici au calculat numarul de case pe care ar trebui sa le viziteze Mos Craciun pentru a reusi sa aduca daruri fiecarui copil din lume. Numarul este impresionant: 822 de case pe secunda, daca se deplaseaza cu o viteza de 1046 km/secunda.
9. Cel mai mare om de zapada din lume a fost facut de locuitorii statului Maine. Acesta avea 35 de m inaltime.
10. Americanul Edward Johnson a inventat beculetele de Craciun in anul 1882. Bradul nu ar avea acelasi farmec daca ar lipsi luminitele din el.
11. Mos Craciun ocupa primul loc in topul celor mai bogate personaje fictive, realizat de revista Forbes.
12. Traditia de a da cadouri dateaza de pe vremea romanilor, care obisnuiau sa faca schimb de cadouri intre ei.
13. In 1647, sarbatoarirea Craciunului a fost interzisa prin lege in Anglia, deoarece era considerata o sarbatoare imorala. Legea a fost abolita abia 13 ani mai tarziu, in 1660.
Cate dintre aceste lucruri le stiai? Spune-ne in comentarii.
Sursa foto: Shutterstock