Connect with us

Revistateo.ro

Inedit

15.000 de oameni de știință avertizează: SE APROPIE. Nu e nicio glumă!

Peste 15.000 de oameni de știință din 184 de țări susțin că sfârșitul lumii este mai aproape decât am crede.

Aceștia au semnat o petiție împotriva degradării catastrofale a mediului înconjurător, notează publicația franceză Le Monde.

Apelul lor este al doilea de acest fel. Primul a fost făcut în anul 1992, după Summitul Pământului de la Rio de Janeiro, din Brazilia.

Atunci au participat cu puțin peste 1.000 de cercetători, însă anul acesta numărul s-a multiplicat până la 15.000.

„În curând, va fi prea târziu pentru a inversa această tendință periculoasă”. „Omenirea nu face ceea ce trebuie făcut urgent pentru a proteja biosfera amenințată”, spun autorii declarației.

„În acest document, noi am analizat evoluția situației în ultimele două decenii și am evaluat răspunsurile umane prin analizarea datelor oficiale existente”, a explicat Thomas Newsom, profesor la Universitatea Deakin din Australia, coautor al declarației.

„În curând, va fi prea târziu pentru a inversa această tendință periculoasă”, insistă el, citat de Europe1.

CITESTE SI: Ce s-ar întâmpla dacă s-ar deschide o gaură neagră deasupra Pământului

Ezoterism. Pământul se află în zona a 13-a cosmică. Ce înseamnă asta

Autorii apelului susțin că e nevoie de crearea mai multor rezerve naturale atât terestre cât și maritime.

Oamenii de știință susțin că este nevoie de o generalizare a planificării familiale pentru a stopa creșterea populației. Populația nu mai poate fi susținută de resursele de care planeta dispune în acest moment.

Încălzirea globală și atacurile teroriste, pe lista pericolelor majore

Cele mai multe scenarii apocaliptice fac referire la incalzirea globala sau un mega-atac terorist la nivel mondial.

Tot pe lista scenariilor care pot duce la exterminarea omenirii figureaza Al Treilea Razboi Mondial sau un atac extraterestru. Oamenii de stiinta considera ca aceste scenarii sunt fezabile, insa nu sunt tocmai cele mai probabile.

In acest caz, care este cea mai mare amenintare la adresa omenirii? Pornind de la ingrijorarea a sute de experti in tehnologie, printre care si oamenii de stiinta Stephen Hawking si Steve Wozniak, inteligenta artificiala este cea care va pune capac existentei umane pe Terra.

“O cursa a inarmarii cu inteligenta artificiala militara este o idee proasta”, isi exprima preocuparea cei doi oameni de stiinta pentru BBC.

Stephen Hawking a semnat chiar o scrisoare prin care cere sa se renunte la aceasta idee. Armatele din toata lumea, in special cea americana si japoneza, lucreaza deja cu inteligenta artificiala pentru a-si apara teritoriile, sustin expertii in tehnologie.

Exact ca in scenariile din filmele SF, omenirea ar putea fi distrusa de roboti ucigasi. Scrisoarea oamenilor de stiinta a fost prezentata recent la International Joint Conference on Artificial Intelligence, reuniune care a avut loc in Buenos Aires.

Oamenii de stiinta se tem ca armele inteligente vor deveni atat de autonome incat ar putea ataca in stanga si dreapta fara sa tina cont de vietile omenesti.

De la telefoanele inteligente si ochelarii smart de la Google pana la masinarii extrem de sofisticate (ce pot inlocui oamenii in diferite munci) e un singur pas. De fapt, viitorul e aici si multi specialisti se tem ca devenim incetul cu incetul sclavii tehnologiei moderne.

Dupa praful de pusca si armele nucleare, inteligenta artificiala este considerata a treia revolutie in razboi, fiind practic cea mai serioasa si reala amenintare la adresa omenirii.

Planul tehnologic pentru viitor este unul cat se poate de evident, spun fizicienii: robotii vor face parte din viata noastra si vor indeplini sarcini pe care noi nu le putem face. Masinariile inteligente vor lucra cu o rezolutie de neimaginat pentru mintea umana.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top