Connect with us

Revistateo.ro

paste

Retete

2 retete de PASTE DE POST pe care trebuie sa le incerci

Nu stii ce sa mai gatesti in post? Cele mai gustoase retete sunt cele simple. Incearca retetele de paste inspirate de la italieni, care iti vor face pofta daca esti in post sau vrei sa mananci ceva usor, fara carne.

1. Paste cu legume

Sunt perfecte pentru post! Gustoase si pline de vitamine, pastele cu legume pot fi consumate calde, dar si reci, sub forma de salata. Alege legumele tale preferate din piata sau incearca reteta noastra plina de savoare.

Ingrediente

500 grame paste
2 dovlecei
1 vanata
3 rosii
500 grame de ciuperci
1 conserva de porumb
1 ardei rosu
1 ceapa
3 catei de usturoi
Sare, piper, busuioc, oregano

Ca sa decojesti usor rosiile, le pui in apa oparita si le lasi 10 minute, apoi le pui in apa rece si le poti scoate usor pielita. Apoi le tai marunt. Taie si celelalte legume la aceleasi dimensiuni. Caleste ceapa si usturoiul, taiate marunt, in putin ulei, iar cand se inmoaie adauga toate legumele, mai putin conserva de porumb. Condimenteaza dupa gust cu sare, piper, busuioc si oregano. In acelasi timp, pune pastele la fiert conform instructiunilor de pe eticheta (10-12 minute). Cand au fiert pastele, pune porumbul peste legumele care se gatesc si apoi amesteca cu pastele.

CITESTE SI: Desert de post: Coltunasi cu visine

2. Paste cu suc de rosii si masline

Ingrediente

500 de grame de paste
500 de mililitri de suc de rosii
200 grame de masline negre fara samburi
3 catei de usturoi
Sare, piper, chili
Cascaval vegetal

Fierbe pastele conform 10 minute al dente, pentru ca vor mai fierbe si in sosul de rosii. In acelasi timp, taie marunt usturoiul si caleste-l in putin ulei. Cand se inmoaie, adauga sucul de rosii si maslinele taiate marunt, condimenteaza cu sare si piper. Chili pune dupa gust, in functie de cat de picante vrei sa iasa pastele. Lasa sa fiarba 20 de minute, timp in care strecori pastele. Dupa 20 de minute, pune pastele peste sos si pune-le intr-un vas termorezistent. Presara cascaval vegetal si pune-le la cuptor 10 minute.

Pofta buna!

Sursa foto: pixabay.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete

To Top