Connect with us

Revistateo.ro

Retete dietetice

Salata Boeuf DIETETICA – reteta si preparare

Salata Boeuf este un preparat care nu lipseste niciodata de pe masa de sarbatori a romanilor. Aceasta este gustoasa, satioasa si apreciata atat de cei mici, cat si de cei mari.

Va prezentam o reteta sanatoasa de salata boeuf, care va fi la fel de buna, fara sa se simta diferenta de gust.

Pentru a prepara salata, ai nevoie de:

-piept de pui
-morcovi
-telina
-radacina de patrunjel
-castraveti murati (fara zahar)
-oua fierte tari
-un gogosar murat (Fara zahar)
-iaurt degresat
-sare/piper dupa gust
-mustar (fara zahar)

Cantitatile de ingrediente fixeaza-le in functie de cati invitati ai la masa, sau daca nu o prepari de sarbatori neaparat, tine cont de cata salata vrei sa faci.

Preparare
Pune pieptul de pui la fiert intr-o oala cu apa rece si putina sare. Cat fierbe acesta, curata radacinoasele, spala-le si pune-le la fiert in alta cratita. Spumeaza carnea, iar cand toate ingredientele sunt fierte (trebuie sa intre furculita usor in ele), scoate-le pe un platou intins si lasa-le la racit. Dupa cateva minute, apuca-te de taiat cubulete tot ce ai fiert, dar si castravetii murati si gogosarul, inclusiv albusurile de ou. Galbenusurile pune-le deoparte, le vei folosi cand vei prepara maioneza. Adauga cubuletele de legume si carne intr-un vas adanc si condimenteaza dupa gust cu sare si piper.

La aceasta salata, este speciala maioneza. In loc sa o prepari cu ulei, cum ai fi facut in mod normal, o vei face cu iaurt degresat. Acesta este un inlocuitor natural, sanatos si nu vei observa nicio diferenta intre aceasta maioneza si cea pe care ai fi facut-o in mod normal.

Galbenusurile pe care le-ai pus deoparte, freaca-le cu putina sare. Adauga mustarul, iaurtul si amesteca pana se incorporeaza ingredientele. Poti adauga putina sare sau piper, in functie de preferinte. Adauga maioneza rezultata in castronul in care ai lasat legumele si treaba e gata!

Alege un platou intins, curat si, cu ajutorul unei linguri, aseaza salata uniform pe el. De obicei, salatele se orneaza cu un strat de maioneza pe deasupra, pentru un aspect placut. La aceasta salata, renunta la acest pas si orneaza cu gogosari sau castraveti murati, direct pe salata, facand orice model doresti, dar evita sa mananci ornamentele.

Spor la treaba si pofta buna!

Ce parere ai despre aceasta reteta? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

2 Comments

2 Comments

  1. Mihaela

    2018-12-18T19:28:51+02:00 at 2018-12-18T19:28:51+02:00

    Ce drăguț!
    Fotografia luata de pe net cu șuncă, iar reteta diferita !
    Mai bine puneati o poza cu o friptura

  2. Constantin

    2018-12-19T21:11:08+02:00 at 2018-12-19T21:11:08+02:00

    De cand Gina Bradea este o doamna?! Este o preparatoare de mancare jalnica!! Daca a facut mancare in piata din Galati, nu inseamna ca este si mare bucatareasa!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Retete dietetice

To Top