Connect with us

Revistateo.ro

24 octombrie este ultima zi in care romanii pot cere 8.000 de lei pentru schimbarea sistemului de incalzire a casei

Stiri

24 octombrie este ultima zi in care romanii pot cere pana la 8.000 de lei pentru schimbarea sistemului de incalzire a casei

Romanii care vor sa instaleze sau sa modifice sistemul de incalzire al locuintei au termen pana luni pentru a putea solicita un ajutor de la stat in valoare de 8.000 de lei, in cadrul programului „Casa verde”.

Conform ordinului nr. 1817/2016 al MMAP (Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor) publicat in Monitorul Oficial, persoanele fizice pot beneficia de acest ajutor de la stat pentru instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila sau inlocuirea ori completarea sistemelor clasice de incalzire.

Sesiunea de inscriere pentru acest ajutor financiar se va incheia pe 24 octombrie, informeaza avocatnet.ro citand surse oficiale.

„Scopul programului il reprezinta imbunatatirea calitatii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzata de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru incalzire si obtinerea de apa calda menajera, precum si stimularea utilizarii sistemelor care folosesc in acest sens resursele de energie regenerabila, nepoluante, prin finantarea din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire”, scrie in actul normativ.

Persoanele fizice pot cere de la 3.000 de lei pana la 6.000 de lei pentru a-si instala panouri solare presurizate, pana la 8.000 de lei.

Conditii pentru inscrierea in program: persoanele fizice trebuie sa aiba domiciliul in Romania, sa fie proprietari sau coproprietari ai terenului si ai casei unde se va instala sistemul, iar imobilele sa nu fie obiectul unui litigiu in instanta sau a unei revendicari legale ori unei proceduri de expropriere pentru utilitate publica.

De ce documente ai nevoie

Dosarele se depun la agentia teritoriala pentru protectia mediului si e nevoie de urmatoarele documente: declaratie pe proprie raspundere a solicitantului, actul de identitate, extrasul de carte funciara pentru informare, care sa ateste dreptul de proprietate sau coproprietate, documentul eliberat de autoritatea publica locala, care atesta adresa imbolilului, copia cartii funciare si extrasul de carte funciara individuala plus cerera de finantare,
În ceea ce privește dosarul de finanțare ce se poate depune la agenția teritorială pentru protecția mediului, actul normativ prevede necesitatea următoarelor documente, certificatul de atestare fiscala si de cazier judiciar emis pe numele solicitantului si o adeverinta privind existenta unui cont bancar (un extras de cont).

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top