Connect with us

Revistateo.ro

3 probleme în cuplu și ce spun experții despre ele

Cuplu

3 probleme în cuplu și ce spun experții despre ele

Iată câteva probleme comune pe care cuplurile din ziua de azi le întâlnesc și ce spun experții despre rezolvarea lor!

1. Simți că partenerul tău te trage în jos. Vii acasă optimistă și binedispusă și soțul tău este obosit, stresat și morocănos. Simți că starea ta s-a dus pe apa sâmbetei. Iată ce spun experții! Carin Goldstein, terapeut specializat în problemele de cuplu, spune că ai posibilitatea să nu stai sub un nor negru de fiecare dată când partenerul tău este morocănos. Cele mai multe persoane care sunt în această situație, nu realizează cât de sensibli sunt la starea de spirit a partenerului și au impresia că, dacă nu își își coboară nivelul de energie, nu îl susțin pe celaălalt cu adevărat. De fapt, adevărul este exact invers. Cu cât sunteți mai pozitivi și mai optimiști, cu atât îi puteți induce acestă stare și partenerului.

CITEȘTE ȘI: BĂRBAȚII CU PICIOARELE MARI ÎNȘEALĂ MAI DES

2. Vă certați mereu pe aceleași lucruri. Psihologii spun că certurile care se repetă de nenumărate ori sunt exact ca un dans. Fiecare repetă aceeași pași la nesfâșit și este imposibil ca lupta să se încheie. Certurile și defensivele sunt de obicei bazate pe frică și în adâncul lui, fiecare dintre cei doi parteneri se teme să nu fie respins. Asta se rezolvă prin încredere și dragoste necondiționată. Singura scăpare din acest dans este recunoșterea pașilor greșiți și alegerea de a face altceva în loc.

3. Aveți probleme cu încrederea. Psihologii sunt de părere că traumele timpurii, cum ar fi abandonul, pot persista de-a lungul timpului și pot afecta toate relațiile pe care încerci să le dezvolți. Temerile tale pot fi foarte reale, chiar și atunci când partenerul nu îți dă motive să te îndoiești. Să fii cinstit și conștient este cheia pentru rezolvarea acestei probleme. Ar trebui să purtați discuții cu partenerul pe această temă. Experții spun că atât timp cât totul este la nivel de conștiiță, nu vor exista neînțelegeri sau proiecții ale fricii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cuplu

To Top