Connect with us

Revistateo.ro

3 rugăciuni de Crăciun care îți dau o STARE DE BINE

Stiri

3 rugăciuni de Crăciun care îți dau o STARE DE BINE

Vestea nașterii Domnului și sentimentul de bunătate și veselie al acestei vești a supraviețuit timp de 2.000 de ani și încă ne bucură această sărbătoare: Crăciunul. Modalitatea prin care putem comunica cu Dumnezeu de Crăciun este prin rugăciune, atunci când ne adunăm cu familia la masa de Crăciun. Chiar dacă nu te rogi la masă, e bine de știut că anumite rugăciuni (chiar și cele specifice mesei de Crăciun) se pot spune și în gând sau în camera ta, acolo unde ești tu cu tine.

Există rugăciuni și rugăciuni. Prin rugăciune nu înțelegem doar o rugăminte pe care o adresăm lui Dumnezeu ci și o mulțumire și o promisiune că vom continua să facem cât mai mult bine posibil. Prima rugăciune de laudă a lui Iisus Hristos a venit chiar de la mama lui, Fecioara Maria, după cum urmează:

ASCULTĂ AICI CELE MAI FRUMOASE COLINDE ȘI MELODII DE CRĂCIUN

„Sufletul meu mărește pe Domnul, și mi se bucură duhul în Dumnezeu, mântuitorul meu, pentru că a privit spre starea smerită a roabei Sale. Căci iată că de acum încolo, toate neamurile îmi vor zice fericită, pentru că Cel Atot Puternic a făcut lucruri mari pentru mine. Numele Lui este Sfânt, și îndurarea Lui se întinde din neam în neam peste cei ce se tem de El. El a arătat putere cu brațul Lui; a risipit gândurile pe care le aveau cei mândri in inima lor. A răsturnat pe cei puternici de pe scaunele lor de domnie, și a înălțat pe cei smeriți. Pe cei flămânzi i-a săturat de bunătăți, și pe cei bogați i-a scos afară cu mâinile goale. A venit în ajutorul robului său Israel, căci Și-a adus aminte de îndurarea Sa, cum făgăduise părinților noștri, față de Avraam și sămânța lui în veac” (Luca 1:46-55).

Fericirea Sfintei Maria a adus cu sine multe alte rugăciuni de preaslăvire a Mântuitorului, ea fiind însă prima care glorifica puterea Domnului și bucuria de a fi mama Fiului lui Dumnezeu. Pentru ca și creștinii de rând să îl poată glorifica cu bucurie și smerenie, de-a lungul timpului, au apărut mai multe rugăciuni care dacă sunt spuse în seara de Ajun sau în prima zi de Crăciun, la masa principală, vor da o stare de bine atât celui care spune rugăciunea cât și familiei acestuia.

RUGĂCIUNE DE MARTIN LUTHER
O, scump Isus, o sfânt Copil,
Fă-Ți loc curat și moale
În inima mea, care să fie
Un sfânt locaș doar pentru Tine

Inima mea trăsare de bucurie
Buzele mele nu mai pot tăcea
Eu trebuie să cânt, cu glas de bucurie,
Acea cântare veche, cea mai dulce

Glorie lui Dumnezeu în cer
Pe Fiul Său El ni L-a dat
Îngerii cântă voioși în cor
Vestind la toți un an nou binecuvântat!

RUGĂCIUNE DE ADOLPH ADAM
O, noapte sfântă, binecuvântată,
Iisus în iesle umil S-a născut
În lumea de păcate frământat
Mântuitorul azi a coborât
Speranța-n sufletul trudit răsare
A zorilor lumini ne strălucesc

Înghenunchiat, e ceru-n sărbatoare
Mulțimi de îngeri, azi Îl preamăresc!
Mulțimi de îngeri, azi Îl preamăresc!

RUGĂCIUNE DE CRĂCIUN
„Tată, îți mulțumesc pentru familia mea. Nu ne este întotdeauna ușor în viață, însă știm că Tu întotdeauna ești cu noi. Așa cum spune Cuvântul Tău, niciodată nu ne lași și nu ne părăsești. Îți mulțumesc pentru dragostea care ne leagă împreună și că întotdeauna ne porți de grijă în nevoile noastre. Te rog să ne unești și mai mult în anul care vine. Te iubim și dorim ca timpul de sărbătoare să fie o zi memorabilă. În numele lui Iisus, Amin.”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top