Connect with us

Revistateo.ro

punctele

Cosmetica

3 solutii pentru a scapa rapid de punctele albe

Punctele albe sau de grasime sunt extrem de inestetice. Cum poti scapa de ele fara cosmeticiana si cum le poti preveni, afla in articol!

Punctele albe care apar pe fata nu sunt foarte grave ci doar dau un aspect neplacut tenului. Ele sa formeaza din cauza faptului ca celulele moarte si bacteriile blocheaza glandele sebacee. Daca le storci ca pe cosurile obisnuite, risti sa lasi semne inestetice pe piele, asa ca este mai bine sa folosesti una din cele trei solutii propuse de noi:

1. Aspirina curata tenul

Pastilele de aspirina netamponata pisate si amestecate cu putina apa se transforma intr-o pasta. Aplic-o pe punctele albe si lasa se se usuce, apoi clateste cu apa. Te ajuta sa cureti zona.

2. Fa o masca din cartofi

Paseaza cartofi cruzi la robotul de bucatarie sau da-i pe razatoare si aplica-i pe fata, sub forma de masca. Va face minuni pentru tenul cu probleme.

3. Vindeca punctele albe cu miere

Mierea se aplica timp de 15 minute peste punctele albe, pentru a le usca. Dupa o indepartezi, este indicat sa folosesti o crema de fata buna.

Cum sa previi punctele albe

Ca sa eviti aparitia punctelor de grasime, este indicat sa cureti cat mai bine tenul. Daca stii ca esti predispusa la aparitia unor astfel de probleme, spala-te pe fata de doua ori pe zi. Ca sa cureti pielea in profunzime, fa saptamanal o baie de aburi: pregateste o infuzie din plante (musetel, tei, menta) si stai cu fata deasupra recipientului, acoperindu-ti capul cu un prosop. Apoi sterge tenul cu discuri demachiante curate.

Ca sa ai tenul mereu proaspat, fara puncte albe, foloseste apa de trandafir. Pulverizeaza in fiecare zi peste fata si vei vedea diferenta!

Sursa foto: nopimplesnomarks.com

CITESTE SI: Tratamente homemade împotriva punctelor negre

1. Bandă pentru curățarea aporilor. Cu siguranță ai cumpărat așa ceva cel puțin o dată, însă acum o poți confecționa chiar la tine acasă. Este suficient să amesteci un pliculeț de gelatină cu 2 linguri de lapte. Aplică amestecul peste zonele cu probleme, lasă-l să acționeze până se usucă și apoi trage-l cu grijă. Toate impuritățile se vor lipi de gelatină.

2. Sarea Epsom are numeroase proprietăți, printre care proprietăți antibacteriene, fiind un agent de curățare excelent. Amestecă 50 ml de apă fierbinte cu 1 lingură de sare epsom și 4 picături de iod. Se formează o pastă care se întinde ușor pe zona cu puncte negre. Se lasă să acționeze până ce se usucă și apoi se spală zona cu apă caldăși eventual un prosop.

3. Ouăle au numeroase beneficii pentru sănătatea pielii, iar îndepărtarea punctelor negre este unul dintre acestea. Separă un ou și păstrează albușul. Bate-l bine timp de câteva minute și aplică-l pe zonele problematice. Stai cel puțin 10 minute cu albușul pe față, după c are spală-te cu apă caldă și șterge-te cu un prosop uscat.

4. Roșiile sunt acide și această proprietate le ajută să îndepărteze coșurile sau punctele negre. Pisează pulpa uni roșii și întinde-o cu grijă pe zonele cu puncte negre. Las-o să acționeze timp de 15 minute și apoi clătește-te. Pentru a obține cele mai bune rezultate este indicat să urmezi acest tratament de 2-3 ori pe săptămână, timp de cel puțin o lună de zile.

5. Mierea de albine are proprietăți antiseptice și antibacteriene, catifelează pielea, îi oferă hidratare și ajută la remedierea problemelor precum punctele negre. Tot ce trebuie să faci este să masezi ușor zonele cu puncte negre cu miere de albine, timp de câteva minute. Clătește-te apoi cu apă caldă.

1 Comment

1 Comment

  1. DAA

    2016-07-29T17:36:52+03:00 at 2016-07-29T17:36:52+03:00

    IEI UN AC INTEPI PIELEA DE DEASUPRA SI STRINGI PUTIN DE PIELEA DIN JUR, NU RAMAN SEMNE NICI MACAR NU SE ROSESTE

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Cosmetica

To Top