Connect with us

Revistateo.ro

Naturiste

4 alimente care iti panseaza gatul

Gatul cu probleme poate fi tratat in mod naturist. Una dintre cele mai enervante afectiuni ale sezonului rece, dar si cea mai frecventa, este laringita.

Laringita este una dintre bolile cailor respiratorii. Stii ca ai laringita atunci cand ragusesti si inghiti alimentele cu dificultate (te ustura puternic peretii laringelui).

Laringita poate aparea din mai multe cauze: refluxul gastro-faringian, factorii climatici, suprasolicitarea vocii, gripa.

Multi medici sustin ca laringita poate fi tratata cu ajutorul plantelor medicinale ori cu fructe si legume proaspete. Laringita prelungita poate fi cauzata si de fumat ori de racelile netratate sau virusi nedescoperiti aciuati in interiorul gatului.

4 alimente care iti panseza gatul:

1. SIROP DE PATLAGINA

Pentru prepararea siropului de patlagina ai nevoie de 50 de grame de planta maruntita, 250 grame de zahar si 500 ml de apa. Planta se fierbe in apa timp de 10 minute in apa, dupa care se strecoara. Apoi sa adauga zaharul si se lasa la fiert pana se leaga siropul. Consuma o lingurita din acest sirop de trei ori pe zi, de obicei dupa fiecare masa.

CITESTE SI: Top 5 remedii pentru gâtul înțepenit

CITESTE SI: 7 remedii eficiente pentru durerea in gat

2. FRUCTE DE PADURE

Coacazele si afinele sunt de folos in refacerea corzilor vocale afectate de virusi si infectii. Multi artisti consuma coacaze pentru refacerea vocii dupa ore intregi de concerte sau atunci cand isi fac incalzirea inainte de a urca pe scena.

3. ULEI DE BUSUIOC

Uleiul volatil de busuioc il poti gasi in orice plafar. Se iau 5 picaturi in fiecare zi, si, dupa cateva zile, gatul se vindeca in totalitate.

4. CEAPA

Ceapa noastra cea de toata zilele, excelenta in orice preparat culinar, recomandata pentru o serie de boli (in special cele ale sezonului de iarna) este foarte buna pentru laringita. Fierbe o ceapa cu tot cu camasile acoperitoare si fierbe-o in 250 ml de apa clocotita vreme de 15 minute. Strecoara lichidul si indulceste-l cu miere de albine.

Raguseala persista multa vreme, mai ales in randul femeilor. Cu cat consumi mai multa cofeina si bauturi carbogazoase cu atat boala se agraveaza. Boala se poate complica si in cazul copiilor, motiv pentru care medicii ii avertizeaza pe parinti sa evite sa le ofere sucuri reci acidulate.

Sursa foto: imujer.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Naturiste

To Top