Connect with us

Revistateo.ro

Sanatate

4 alimente colorate care iti protejeaza vederea

Vrei sa iti protejezi vederea si sa amani cat mai mult momentul in care va trebui sa porti ochelari? Consuma aceste alimente colorate si bucura-te de beneficiile pe care le vor avea asupra vederii tale.

Studii recente au aratat ca anumite alimente colorate contin antioxidanti benefici pentru ochi care pot preveni inevitabila degradare a vederii care vine odata cu inaintarea in varsta. Iata care sunt acestea.

1. Morcovii
Morcovii sunt renumiti pentru abilitatea de a imbunatati vederea. Culoarea portocalie a acestora provine din continutul ridicat de beta caroten, care este metabolizat in vitamina A, substanta din morcovi care ajuta la perfectionarea vederii, mai ales vederea in timpul noptii.

3Tine minte ca mai putin de 5% din beta carotenul din morcovii neprocesati este eliberat in timpul digestiei. Poti mari cantitatea de beta caroten eliberata in organism daca treci morcovul prin razatoare si il calesti in putin ulei.

2. Cartofii dulci
Te-ai intrebat vreodata de ce cartofii dulci – sau de fapt, toate alimentele portocalii – au aceasta culoare? Componentele de caroten care se gasesc in legumele si fructele portocalii sunt responsabile de pigmenti. Datorita acestor antioxidanti caroteni care se gasesc in alimente colorate precum cartofii dulci, morcovi si dovleci, putem indeparta toxinele din corp, imbunatatind vederea si refacand sistemul imunitar. Asa ca apuca-te sa-ti faci un suc cremos din cartofi dulci.

3. Spanacul
Pentru a-ti ajuta ochii, ia-te dupa Popeye marinarul! Spanacul, dar si alte alimente verzi, contine luteina si zeaxantina, doi antioxidanti care iti protejeaza retina de la deteriorarea care vine odata cu varsta. A fost demonstrat ca luteina reduce riscul de cataracta si alte afectiunii ale vederii.

Cu cat este mai inchisa culoarea verde a fructului sau a legumei, cu atat este mai mare continutul de luteina din aceasta. Nu uita: grasimea mareste absorbtia de luteina, deci aminteste-ti sa-ti sotezi spanacul sau alte legume verzi in putil ulei de masline. Alte legume cu continut ridicat de luteina si zeaxantina: varza, napi, varza furajera, boabele de mustar, mazarea si broccoli.

4. Alge marine
Fa-ti plinul cu niste verdeturi marine! Mancaruri pe baza de alfe precum spirulina, chlorella si algele verzi-albastre contin nutrienti care sunt benefeci pentru ochi. Ca majoritatea plantelor verzi, algele contin clorofila, care ajuta la buna circulatie a sangelui, imbunatateste oxigenarea, detoxifierea sangelui si per total, ajuta organismul sa functioneze mai bine. De asemenea, protejeaza vederea impotriva deteriorarii.

Nu este nevoie sa te apuci de lectii de scuba diving pentru a gasi acest aliment pentru ca este disponibil pe piata sub forma de pudra, pe care o poti dizolva in apa, suc sau ceai verde. Copiii nu ar trebui sa consume mai mult de 1 gram, iar femeile insarcinate sau cele care inca alapteaza ar trebui sa vorbeasca cu medicul inainte de a include produsul in meniul lor.

Cat de mult iti plac aceste alimente colorate? Spune-ne in comentarii.

Sursa foto: Shutterstock

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Sanatate

To Top