Connect with us

Revistateo.ro

4 feluri în care poți lupta cu frica

Inedit

4 feluri în care poți lupta cu frica

Se pare că în ultimul timp trăim tot mai mult cu frica în sân. Ne e frică de partenerul care ne-ar putea înșela, de avioanele care se prăbușesc, de ce vor spune colegii dacă luăm atitudine. Ne e frică să ne exprimăm deschis, ne e frică să nu cumva să fim părăsiți, să nu fim acceptați, ne e frică de părerile celor din jur și de schimbare. Ne e frică de noi înșine și de cum ne integrăm în societate, dar nu putem recunoaște asta întotdeauna. Fiecare dintre noi trăiește într-o măsură sau alta cu frica în sân și frica cea mai mare este aceea că suntem inadecvați. Indiferent dacă ești conștient sau nu, frica te macină într-un fel sau altul. Bineînțeles, primul pas este să devenim conștienți si să recunoaștem semnele fricii din viața noastră. Apoi urmează lupta.

1. Separă ceea ce este posibil de ceea ce este probabil. Da, trăim într-o lume în care sunt posibile multe lucuri rele. Dar realitatea este că mii de zboruri ajung la destinație în siguranță în fiecare zi și mii de perechi se iubesc așa cum sunt până la final. Analizează-ți în mod realist frica și confrunt-o cu ceea ce s-ar putea întâmpla în viața reală, nu în mintea ta.

CITEȘTE ȘI: 3 SOLUȚII CA SĂ TE BINEDISPUI. TERAPIILE MINUNE

2. Comunică. Conștientizează-ți frica și vorbește despre ea. Lasă-ți partenerul să știe că te temi de un eventual eșec. Vorbește cu familia, cu persoanele în care ai încredere, fii deschis, mergi la un psiholog dacă este necesar. Când îți împărtășești povestea cu alții, povestea te va vindeca pe tine însuți și îi va ajuta pe ei.

3. Recapătă-ți încrederea. Universul controlează totul. Să crezi că există o putere superioară care te protejează și coordonează lucrurile astfel încât să îți fie bine, este cel mai bun lucru pe care îl poți face. Încrederea că totul va fi bine este cel mai mare dușman al fricii. Relaxează-te.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Inedit

To Top