Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

4 indicii clare ca ai o parere proasta despre tine

Principala cauza a depresiei este lipsa de autostima, spun cei mai multi psihologi. Daca raspunzi cu DA la cele 4 intrebari de mai jos, asta inseamna ca ai o parere foarte proasta despre tine.

1. TI-E FRICA SA VORBESTI IN PUBLIC SAU INTR-UN GRUP RESTRANS?

Teama de exprimare libera indica in mod evident o problema psihologica specifica persoanelor care nu au o parere buna despre ele. Tacerea acuta care se asterne in momentul in care esti intr-un cerc mai mare de persoane este cauzata de lipsa de autostima.

Iti este frica sa nu te faci de ras cu ceva ce ai putea spune sau nu vrei sa deranjezi si crezi ca nu ai nimic interesant de zis. Cu alte cuvinte, ai avut vreodata senzatia ca toti te dau la o parte, dar niciodata nu ai stiut de ce? S-ar putea ca adevarata cauza a problemei sa fie la tine.

2. TI-E FRICA SA INCEPI O RELATIE NOUA?

Persoanele care nu se iubesc suficient fug de relatii. Au acumulat o serie de frustrari care le impiedica sa aiba orice contact fizic cu cineva. Relatiile sexuale sunt de cele mai multe ori fugitive, iar despre relatie nu poate fi vorba din cauza complexelor.

CITESTE SI: 5 momente de slabiciune pe care orice femeie puternica le are

CITESTE SI: Top 3 zodii de barbati care stiu cum sa atinga o femeie

3. OAMENII TE APRECIAZA, DAR TU NU II CREZI?

Daca cineva te lauda pentru meritele tale si tu treci cu vederea acest lucru, inseamna ca nu esti constient de valoarea ta. Stai si mediteaza bine asupra lucrurilor pentru a afla care sunt calitatile pe care poti miza mereu si ce defecte pot fi slefuite pentru a fi transformate in ceva bun.

4. TE CONSIDERI MEREU VINOVAT DE CE SE INTAMPLA IN JURUL TAU?

Daca la locul de munca primesti un comunicat, impreuna cu ai tai colegi, iar acolo se vorbeste la plural despre o greseala importanta, te simti tu vinovat sau incerci sa afli ce s-a intamplat si cum poate fi remediata problema? In cazul in care iti asumi vina altora chiar daca nu ai nimic de-a face cu ce se intampla, este clar parerea pe care o ai despre tine lasa de dorit.

Sursa foto: deviantart.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top