Connect with us

Revistateo.ro

Stiri

4 lucruri care se intampla in corpul tau cand mananci prune

Pentru ca este sezonul prunelor, ne-am gandit sa iti spunem ce efecte miraculoase se produc in organismul tau atunci cand acestea sunt consumate cu moderatie.

4 lucruri care se intampla in corpul tau atunci cand mananci prune:

1. CELULELE TALE DEVIN MAI VII SI MAI PUTIN CORUPTIBILE DE AFECTIUNI GRAVE

Celulele tale nu pot fi pacalite de radicalii liberi, ramanand puternice si sanatoase. Acest lucru se datoreaza continutului de fenoli (fitonutrienti esentiali in lupta cu cancerul si alte boli grave). Consumul de prune previne deteriorarea celulelor si oxidarea moleculelor.

2. UN PUMN DE PRUNE = ADIO DIABET!

Un pumn de prune in zilele de vara, in fiecare zi, tine la distanta diabetul. Prunele sunt bogate in fibre solubile care mentine echilibrat nivelul zaharului din corp. Fibrele solubile au rolul de a intarzia absorbtia zaharului din sange.

CITESTE SI: Dieta care reduce riscul inflamaţiilor cronice

3. OASELE TALE SE BUCURA

Un alt lucru care se intampla in corpul tau atunci cand consumi aceste fructe delicioase de vara este trezirea oaselor din letargie. Prunele previn osteoporoza datorita flavonoidelor.

CITESTE SI: Dieta cu vișine pe fiecare zi. Uite ce să mănânci pentru a scăpa de grăsimea de pe abdomen.

4. SE CREEAZA MAI MULTE CONEXIUNI INTRE NEURONI

Prunele stimuleaza memoria si in momentul in care le consumi esti capabil sa faci legaturi logice mai rapid intre diferite calcule sau evenimente. Antioxidantii puternici te fac sa nu uiti lucruri importante, pe care in mod normal le dai repede deoparte fiind foarte aglomerat. Prunele sunt fructele ideale de consumat in secolul vitezei, in care fara o agenda permanenta la noi nu putem face fata mersului lucrurilor.

Sursa foto: theguardian.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top