Connect with us

Revistateo.ro

pat 19102015

Stiri

4 lucruri pe care sa nu le iei NICIODATA in pat cu tine

Vrei sa ai un somn odihnitor? Atunci ai grija sa nu iei niciodata in pat aceste 4 lucruri, caci somnul iti va fi compromis.

1. Munca

Indiferent de cat de multe ai pe cap, fa in asa fel incat sa nu aduci acasa munca de la birou. Cel mai grav este atunci cand te asezi confortabil in pat pentru…a da mailuri. Aceasta asociere (locul de munca si cel de odihna) te va stresa si mai tare si in concluzie vei petrece inca o noapte alba, gandindu-te cum sa rezolvi mai repede treburile. Incearca mai intai sa iti odihnesti creierul, apoi vezi ce este de facut.

2. Telefonul mobil

Ai putea sa spui ca il ai langa tine doar pentru alarma sau nu vrei sa pierzi vreun apel urgent de la cei apropiati tie, ori vrei sa vezi cat este ceasul atunci cand te ridici din pat. Indiferent de scuza, trebuie sa stii ca lumina telefonului, precum si vibratiile sale, iti vor deregla acele mecanisme care iti pregatesc corpul pentru odihna.

CITESTE SI: CHIAR FUNCTIONEAZA! Iata cel mai simplu remediu pentru INSOMNII

CITESTE SI: 4 obiceiuri TOTAL GRESITE pe care le ai seara, ce iti strica SOMNUL DE FRUMUSETE

In plus, se pare ca melatonina sau productia de alti hormoni importanti este redusa de catre dispozitivul inteligent. Vrei neaparat sa te ridici din pat chemat de alarma telefonului? Atunci seteaz-o la un volum mai mare si tine aparatul cat mai departe de locul in care dormi.

3. Mancarea

Nu! Nu ai voie cu mancarea in pat (stia mama ce stia!). Exact ca in cazul de mai sus, creierul tau are nevoie de ordine, disciplina, odihna. Atunci cand mananci in bucatarie sau in sufragerie, creierul tau va fi contient ca atunci cand te indrepti spre dormitor mergi cu gandul sa te odihnesti si va da drumul la hormonii necesari acestei activitati.

4. Animalul de companie

Obisnuiesti sa dormi cu pisca sau catelul? Nu e bine deloc! Studii recente au aratat ca cei care detin animale de companie si dorm cu ele in pat au un somn intrerupt si deloc odihnitor. Pe langa faptul ca patrupedele pot aduce tot felul de bacterii si praf, acestea se misca destul de mult pe timp de noapte si astfel iti vor perturba visele si implicit odihna.

Sursa foto Shutterstock

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

More in Stiri

To Top